i tak jak gadzet jest na dole jest ok a jak przeniose na gore to jest zle
http://screenshooter.net/0541511/xnelpsp to jest na dole i nie ma paskow
http://screenshooter.net/0541511/udoqrkd a to na gorze z boku sa takei szare paski i wlasnei jak je usunac i zrobic zeby sie wysuwalo i zeby nie bylo tych szarych paskow prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
gryzą się ze sobą style CSS. W nagłówku istnieją widocznie zadeklarowane ustawienia dla list ul, li, ol itp. Według tej instrukcji cały kod wraz sekcją <style> należy wstawić do gadżetu, jednak ja sugeruję wszystko co jest wewnątrz <style> TU </style> przekopiować do kodu szablonu np. tuż przed ]]>.
Z samego obrazka ciężko wywnioskować jakich konkretnie zmian należy dokonać w kodzie by style się nie gryzły. Przenieś styl do kodu szablonu, ustaw menu na górze (lub tam gdzie ma się ostatecznie znajdować) i podrzuć linka do bloga.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Napisałem przecież, że gryzą się style. Nie zrobiłaś tego o co poprosiłem i płaczesz, zen ie działa. Widocznie w nagłówku jest określone to jak mają się zachowywać listy a w stopce nie. Stąd ta różnica w wyglądzie. Jak dodasz gadżet strony lub etykiety na górze to będą wygladały jak to co ci wyłazi spod menu.
Z obrazków ciężko napisać rozwiązanie, nie widać na nich kodu źródłowego bloga.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
pracujesz na jakimś blogu, więc podaj do niego link, ja też nie mam miliona godzin i blogów testowych by te wasze kody pakować do siebie i zastanawiać się co jest nie tak. Wolę linka i zaglądam w źródło.
Cytat
Jeśli mamy tam jakimś sposobem zrobione drop menu, da się podłożyć pod nie jakiś obrazek?
Tak, w zależności od tego jak jest ono zbudowane tło należy umieścić pod elementem li {} lub li a {} a następnie dopasować marginesy.
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-24, 16:12
to jest adres mojego bloga nie rozwija sie no i teraz widac te wystajace puste miejsce.:)
Ostatnio zmieniony przez Nika 2012-03-29, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-24, 22:06
Czyli to usuwam czy nie ja troszke kiepska w te gierki jestem .tabs-inner .widget ul - który ma ustawiony obrazek tła.
A mozes zmi pokazac w ktorym miejscu dokladnie to jest bo jak mowie ja ciemna w te klocki jestem.
Dodałaś to co napisałem? w stylu, który wklejałaś z instrukcji masz element #mbtnav ul wewnątrz jego nawiasów {} dopisz nową linijkę z tym co podałem. Znikną w ten sposób te dodatkowe obrazki (spod twoich ramek - tych rozwijanych).
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-24, 22:26
Wielki jesteś działa a jak zrobic zeby jak nam na liste i na 3 zeby kolejne 3 rozwijalo tak jak w tutku?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).