Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz dostęp do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
mylog.pocalujmniewdupe.pl

jesteś anty ?
tak
57%
 57%  [ 30 ]
nie
25%
 25%  [ 13 ]
nie mam zdania
17%
 17%  [ 9 ]
Głosowań: 52
Wszystkich Głosów: 52

Autor Wiadomość
~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 45

Wysłany: 21-03-2006, 15:59   

to było troche inaczej, ale to, iż współpraca miała być jest prawdą, wyszło troche inaczej.. dlaczego to chyba teraz dobrze widac ^^ chociaż w tamtym momencie jeszcze nie było to tak okazałe...

prosiłbym jednak o kulturę, nie zwyzywałem ich na stronie tylko opisalem jak to widzę, dlatego prosze o nie uzywanie niecenzuralnych słów ;)

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 21-03-2006, 19:13   

zauwazylem chec prowokacji ze strony osób czytających wwwanty (tych młodszych) -> w stronę administratorów myloga by ci obrazili ich tylko po to aby potem zamiescić to tutaj na forum lub na anty stronie. niestety to jest nieczysta gra a o takiej mowy nie ma. zauwazylem w jednej z takich rozmów, iż moje rozmówki zamieszczone w pliku notatnika poddawane są w wątpliwość.

nie są zmyślone i w każdej chwili mogę pokazać archwium a fakt, iż druga strona nie posiada kopii rozmów konfliktowych niestety nie wylącza tego ze obiegu ;)

wspomnieć warto, że skrini są z poprzedniego forum myloga działającego na phpbb a ten fakt potwierdza choćby hacking.pl opisując włamanie ;)

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 21-03-2006, 19:25   

Dla mnie to, ze administracja myloga juz w formularzu rejestracyjnym kwestionuje inteligencje swoich uzytkownikow jest haniebną postawa. Juz sam fakt sugerowania tego, ze jakas osoba nie jest zdolna do rozpoznania wlasnej plci mozna podciagnac pod jakis paragraf. A kto tu najwiecej sie wydziera o lamanie regulaminu (zarowno jezeli chodzi o blogi, kluby czy forum)? Oczywiscie, wyzej wymieniona administracja.

Zanim ktokolwiek z nich zacznie uzywac wielkich slow i wznioslych ideii powinien pokajac sie i posypac glowe popiolem za tą obraze na wstepie. Czy prawo dziala w jedna strone na tamtym serwisie? Najwidoczniej tak, ale w swoim zaslepieniu (wlasna wspanialoscia?) admini nie dostrzegaja tego, ze nie powinni wymagac fair play wobec siebie, skoro sami takiej gry nie prowadza.

A ja mam taki problem, ze na eblogu pojawiaja sie od czasu do czasu mylogowicze chetni do zburzenia atmosfery tam panujacej. Niedawno byly to panny z minimalistycznych, na poczatku udajace slodkie idiotki by pozniej rzucac gromy bo niesprawiedliwie je potraktowano. Ich kamuflaz niestety byl tak beznadziejny, ze powinny sie spodziewac ze po jednym dniu dowiemy sie kim dokladnie sa. Kaczuszia i jakas inna panna. A teraz przyszedl na forum niejaki Michal - oczywiscie, swiecie oburzony bo kolezanka moderatorka smiala obrazic strone z licznikami aneczki :rotfl: Zreszta, mozecie sobie poczytac: http://www.forum.eblog.pl...id=11334#p11334 Mam ich juz dosyc, bo naprawde niektorzy z nich to straszny pain in the ass :looka: :looka:
Mylog stop!

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 21-03-2006, 19:30   

heh czytałem wczoraj to forum ;)

to o czym ja pisałem niestety narazie nie może się tu znależć z uwagi na podanie numeru gg admina, a wiem, iż nie jest ono jakoś oficjalnie rozprowadzane. w rozmowe widziałem jednak fajny motyw - jesli nie był zmieniany - iż osoba nie jest pelnoletnia a oni nie otrzymali od niej zgody rodzicow wiec zgodnie z regulaminem moga go skasowac, wyniklo to oczywiscie z wczesniejszej prowokacji wiec nie bylo zamiarem specjalnym jednak wynika z tego, ze z 200tysiecy kont zrobiłoby się może 50tyś jakby się tak zabrać do weryfikacji ^^

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Wysłany: 21-03-2006, 19:42   

Htsz napisał/a:
200tysiecy kont zrobiłoby się może 50tyś jakby się tak zabrać do weryfikacji ^^

Oni wymyslajac ten regulamin zapomnieli chyba, ze zgoda rodzicow to nie zwykle powiedzenie tak, lecz przeslanie pisma. Ciekawe czy pomysleli o tym, ze takie zgody pociagaja za soba ogromna ilosc papierkowej roboty. Poza tym gdyby dzialali w zgodzie z wlasnym regulaminem to mieliby inny sposob aktywacji kont. Dochodzi zgoda - aktywujemy bloga. Ale jest to tak nierealne posuniecie, ze tylko skrajny idiota by je wprowadzil lub taki czlowiek, ktorego nie interesuje popularnosc wlasnego serwisu. Co za tym idzie, ludzie ci maja nie tylko niemozliwy do przestrzegania regulamin ale jednoczesnie lamiac go lamia prawo wlasnego serwisu. Ale skoro to normalna sprawa w Polsce to nie powinnismy sie przejmowac, a jednak taka niekonsekwencja nie tylko smieszy ale zadziwia :looka:

klejnot 

Wysłany: 27-03-2006, 21:31   

Ech, czasami żałuję, że jestem pomocą HTML, szczególnie wtedy kiedy piszą do mnie ludzie z Myloga - większość z nich zadaje banalne pytania... A przeglądając ich blogi zuważyłem że zazwyczaj dzielą się na :
- cukierkowate aż do bólu - wszystko jest słodko, szablonik najczęściej z pieskiem albo inny "zwierzaczkiem", najczęściej piszą o swoich chłopakach, koleżankach itd.
- mroczne - mają nas zasmucić, żebyśmy się poczuli jak autorzy tych blogów, wszyscy ich nie lubią, szkoła jest do ( | ), i wogóle mają depresję i się zaraz zabiją
- opowiadania - zaczęły występować w czasie szału na Harr'yego Pottera, niektóre opowiadania były nawet niezłe, ale większosć była w schemacie, że ten z tym się kocha, albo że jakaś imprezka
- blogi fanów - podobnie jak cukierkowate, ale skupiają się na gwiazdach (tylko dlaczego 90% z nich to siostry Olsen, Emma Watson albo Daniel Radclife ?)
Najgorsze jest to, że na innych serwisach też się takie pojawiają.

P.S. Jak chcecie się pośmiać radzę wam poczytać forum myloga - te tematy <lol> Oto przykłady:
- Mam pytanie: Czy Wam czasem odbija?
- Rozmiar biustu xD
- Kolor oków. (cóż za wspaniała ortografia ;) )
- co nas wqrza?? (a tutaj z powodu czcionki na forum myloga nie wiedziałem o co chodzi:P)

Wicher Kobyłka - zapraszam !!

$Kamila 
Grafik
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 28-03-2006, 01:02   

:oczami: typowe. zapomniales jednak dodac ze sa blogi ktore odwiedzajacego traktuja malo przyjaznie, bo sposob pisania autorow i odpowiadania na komenty jest szalenie dumny. Chore... mysla ze sa sieciowymi idolami bo maja z 100 komentow (ktory jeden przypomina drugiego 'fajniusi blogus' etc)... agr.
Najbardziej bawi mnie kiedy userzy forum mylogowego apeluja o czytanie ze zrozumieniem, samym nie piszac w sposob zrozumialy... heh... dyskutowalam na ten temat dzisiaj z kolezanka. Oni* sa po prostu zalosni.

*nie zapominajmy jednak ze istnieja wyjatki, ktorym nalezy oddac sprawiedliwosc :)

You'll Never Walk Alone

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 28-03-2006, 01:04   

ciekawe jak bedzie u nas :rotfl: :rotfl: :rotfl:

$Kamila 
Grafik
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 28-03-2006, 01:12   

Jestesmy bezpieczni dopoki nie popadniemy w samouwielbienie :)
Ja mam z tym dosc spory problem. Staram sie oceniac racjonalnie, ale nie w 100% wychodzi bo jestem zakochana w sobie i swoich pracach po uszy.

You'll Never Walk Alone

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 16:43   

klejnot napisał/a:
Ech, czasami żałuję, że jestem pomocą HTML, szczególnie wtedy kiedy piszą do mnie ludzie z Myloga - większość z nich zadaje banalne pytania...

Nie przesadzajmy :) ja tam popieram te akcje , ponieważ mam przykre wspomnienia z mylogowskim forum , i tamtejsza administracja moim zdaniem nie jest taka jak powinna , ale userzy sa tacy jak wszędzie . czyli nie da sie ich wrzucic do jednego worka mowiąc , że na mylogu są same pokenomy bo to nie prawda.
Jestes pomoca html wiec piszą ci co tej pomocy potrzebuja , nie licz , że to będą perełki bo tacy pomocy nie potrzebują :P

~moron 
Administrator
Forum God

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 28-03-2006, 22:33   

prosze o posty na temat

Bartek 
Blox.Klub
LANG_TITTLE_USER_706

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 01-04-2006, 11:55   

Krystian napisał/a:
Powiem tak mylog.pl to szajsik, choć ostatnio zaczęli się troszczyć o userów :hyhy: :hyhy: :hyhy: w końcu.... ale nigdy im nie zapomne wpadki z hasłami i danymi userów.... tego się ingdy nie zapomina :zdegustowany:

---
No rzeczywiście z tym musze się zgodzić :)
To była Naprawde Ich największa wpadka ..
Powinni zainwestować w jakiś program ..
Zresztą i Tak mylog.pl Niejest Według mnie najlepszym servisem blogowym
Przykład : TUTAJ
Tego sie nie wybacza :zly:

czarzasta 
Blog.Klub

Wysłany: 15-04-2006, 18:27   

klejnot napisał/a:

- cukierkowate aż do bólu - wszystko jest słodko, szablonik najczęściej z pieskiem albo inny "zwierzaczkiem", najczęściej piszą o swoich chłopakach, koleżankach itd.
- mroczne - mają nas zasmucić, żebyśmy się poczuli jak autorzy tych blogów, wszyscy ich nie lubią, szkoła jest do ( | ), i wogóle mają depresję i się zaraz zabiją
- opowiadania - zaczęły występować w czasie szału na Harr'yego Pottera, niektóre opowiadania były nawet niezłe, ale większosć była w schemacie, że ten z tym się kocha, albo że jakaś imprezka
- blogi fanów - podobnie jak cukierkowate, ale skupiają się na gwiazdach (tylko dlaczego 90% z nich to siostry Olsen, Emma Watson albo Daniel Radclife ?)
Najgorsze jest to, że na innych serwisach też się takie pojawiają.

za to lubio blog.pl bo trzeba płacić przez co jest dwa razy mniej kiczu bo naprzykład opowiadania o hp pisze jedna autorka (przypuścmy) na sześciu blogach

o a zauważyliście że w panelu administracyjnym wszystko się pod ff wali??

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Wysłany: 23-04-2006, 16:18   

Prosze http://www.forum.eblog.pl/viewtopic.php?id=657
Przyklad braku kultury jednego z mylogowiczow. Brawo, wiecej takich szargajacych opinie ludzi :looka:

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 04-05-2006, 13:00   

przypomniało mi się coś. od mojego admina w styczniu dostałem maila z załącznikiem :

Cytat:
Witam
Autor strony linkup.pwii.pl utrzymywanej na Waszych serwerach świadomie
rozpowszechnia skrypty
które przez programy antywirusowe rozpoznawane są
jako wirusy lub trojany. Jednocześnie autor strony zabrania usuwania
niebezpiecznego kodu z pobieranych komponentów szkodząc nie tylko
użytkownikom serwisów blogowych i właścicielom stron na których te
komponenty zostały umieszczone ale także odwiedzającym te strony.
PWII nie udostępniło żadnego kontaktu dlatego też zwracamy się do
administracji serwerów na których utrzymywane są te strony o upomnienie
wspomnianego użytkownika (właściciela strony linkup.pwii.pl) ponieważ nie
reagują na nasze prośby usunięcia szkodliwego kodu.

Pozdrawiamy
Administracja serwisu Mylog.pl

na forum myloga w dziale o niebezpiecznych dodatkach są posty, w których chyba aneczka napisała, iż do mnie i do Krystiana pisali maile, bardzo dziwne, bo na pasku przegladarki wywala mi, że doszedł mail (wcześniej w tlenie też miałem włączone powiadamianie) i żadnych maili nie dostałem od mylog :) może pokażą jakieś logi z serwera poczty, że wysyłali :> ? wkońcu szczytny to był cel, ale tak kłamać ?
świadomy tych brzydkich skryptów stałem się jak mi o tym zgłosili userzy i zniknelo to zaraz po zbadaniu sprawy :)

Krystian 
WordPress.Klub
Tak na imię mam :)

Zaproszone osoby: 27
  Wysłany: 04-05-2006, 15:11   

Htsz napisał/a:
przypomniało mi się coś. od mojego admina w styczniu dostałem maila z załącznikiem :

Cytat:
Witam
Autor strony linkup.pwii.pl utrzymywanej na Waszych serwerach świadomie
rozpowszechnia skrypty
które przez programy antywirusowe rozpoznawane są
jako wirusy lub trojany. Jednocześnie autor strony zabrania usuwania
niebezpiecznego kodu z pobieranych komponentów szkodząc nie tylko
użytkownikom serwisów blogowych i właścicielom stron na których te
komponenty zostały umieszczone ale także odwiedzającym te strony.
PWII nie udostępniło żadnego kontaktu dlatego też zwracamy się do
administracji serwerów na których utrzymywane są te strony o upomnienie
wspomnianego użytkownika (właściciela strony linkup.pwii.pl) ponieważ nie
reagują na nasze prośby usunięcia szkodliwego kodu.

Pozdrawiamy
Administracja serwisu Mylog.pl

na forum myloga w dziale o niebezpiecznych dodatkach są posty, w których chyba aneczka napisała, iż do mnie i do Krystiana pisali maile, bardzo dziwne, bo na pasku przegladarki wywala mi, że doszedł mail (wcześniej w tlenie też miałem włączone powiadamianie) i żadnych maili nie dostałem od mylog :) może pokażą jakieś logi z serwera poczty, że wysyłali :> ? wkońcu szczytny to był cel, ale tak kłamać ?
świadomy tych brzydkich skryptów stałem się jak mi o tym zgłosili userzy i zniknelo to zaraz po zbadaniu sprawy :)

Jako "zamieszany" w tą aferę ;) Też nic do mnie nie doszło, żaden list od administracji MYLOG.PL ... Tez widziałem ten wątek na forum myloga... i tez aneczka szanowna napisała ze maile mi wysyłali (i to nie 1 raz).. tylko szkoda ze nic nie dostałem... A co to tamtej sytuacji to po sygnałach od userów ja z Htsz'em usuneliśmy część sprawiającą problemy. Teraz kod jest czysty jak łza...

@Htsz, wiesz w końcu mylog.pl jakos nie potrafi sie przynać do błędu.. , a wystarczył 1 mail (WYSŁANY RZECZYWIŚCIE). Rozdmuchali sprawę , żeby ukarać mnie i Htsz za reklamowanie pocalujmniewdupe... po 2 ciekawe jest to ze moja strona dalej jest wpisana na czarna listę... ahhh kij z nimi...

Chyba zacznę kampanie informacyjną nt. jak mylog.pl (największy serwis bugowy) szanuje dane i problemy swoich userów. Nie wiem czy to był popis, czy czysta propaganda

Powiem Tyle... OJ MYLOG :wstyd:

a zresztą :/ ... dobra juz nie powiem... sami oceńcie... są lepsze serwisy blogowe, które ZA DARMO oferują to co mylog za kasę biednych userów (kij z monopolem)

Cytat:

Dlaczego mylog?

* Brak reklam na blogach
* Zaawansowana edycja wyglądu bloga
* Czytelny panel administracyjny
* Katalog szablonów
* Własne avatary
* Rozbudowane zabezpieczenia bloga
* Możliwość stworzenia własnej sondy
* Wizytówki
* Rozbudowane statystyki bloga
* Możliwość dodania wybranego pamiętnika do ulubionych blogów
* Prywatne wiadomości z e-pocztówkami
* Kluby zrzeszające blogowiczów
* Miejsce na własną grafikę
* Możliwość dodawania własnych podstrony
* Możliwość prowadzenia bloga przez parę osób
* Rozbudowane możliwości zareklamowania bloga
* Dwie domeny do wyboru
* Eksport notek
* Zmiana nazwy
* Eksport/import ustawień wygladu
* Katalog tematyczny blogów
* Powiadamianie o nowych wpisach i komentarzach

I wiele więcej!

Szkoda ze 80% usług kosztuje od 1.22 zł do 11zł , a nie 10,98zł (w końcu mnie jeszcze za te 2 grosze do sądu podadzą.... :dontgetit: )

Pozdro..

Odpowiedz do tematu