Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z kodowaniem bazy, ale wiem że nie mam zamiaru Cię przekonywać. Polskie znaki zajmują 2 razy więcej miejsca? Możliwe, nie wiedziałem o tym
Co do edytorów html, oczywiście że wystarczy notepad, ale polecam także Dreamweaver'a firmy Macromedia.
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 95 Skąd: z dupy
Wysłany: 07-06-2006, 13:22
Tego nie wiedziałem ze jest updejt ; > albo nie chciałem widzieć, chyba wystarcza mi ta wersja, miałem ją kilka dni po premierze ♥_♥
Najbardziej co mnie denerwowało w tym programie to animacja między zakładkami tworzenia a podglądu strony, jak się tak setny raz podgląda efekt to mozna ******* dostać i ześlizgnąć się pod biurko
moron, UTF niedługo będzie standardem (już nawet zaczyna być ), a to tylko i wyłącznie dzięki jego uniwersalności - owszem, polskie znaki zajmują 2x więcej miejsca, ale to i tak o jeden bajt więcej, ale dzięki temu możesz pomieścić 2x więcej znaków, więc jak Ci niemiec wstawi umlaut w komentarzu na stronie to Ci się to nie wysypie na jakąś encję; analogicznie w przypadku cudzysłowi "drukarskich", "długich myślników" etc. co tak bardzo kocha nasz Word.
Jednym słowem, o ile jeszcze się do UTFa nie przekonałeś, to warto zaczynać
BTW. Jak masz jakikolwiek program (czy tam bazę), to ona prędzej obsługuje UTFa niż ISO-8859-2 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum