Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 15-04-2006, 12:55 Edytory html dobre do pisania szablonów/stron
Htsz napisał/a
można uzyc notepad2.exe , wygląda tak samo jak notatnik, ale koloruje składnie i ma kilka przydatnych funkcji oraz bajerów, dostępny po polsku.
Temat zamknięty, więc zakładam nowy żeby o linki poprosić :>
Piszę w notatniku, ale denerwuje mnie w nim kodowanie. Nie wiem czemu, ale nawet jak zaipsuję plik ze standardowym kodowaniem polskim, to często na serwerze i tak widac 'krzaki' ;/
Polećcie mi dobry i prosty edytor... Bez zbędnych pierdół.
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 15-04-2006, 13:09
A ja uzywam edytorw, bo to najlepszy sposob na dobra strone. Najbardziej podoba mi sie zakraplacz, dzieki temu mozna dobierac kolory ktore ze soba harmonizuja. Kolorowanie skladni i w ogole. Uzywam tez edytora css, dzieki temu dobieranie arkusza trwa dwa razy szybciej niz gdybym miala wszystko po kolei wklepywac recznie. W notatniku wprowadzam tylko takie malutkie poprawki na szybko, bo skoro istnieje cos lepszego, to po co mam sobie utrudniac prace?
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 42 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3148 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 15-04-2006, 20:10
Georgiana napisał/a
czy frames ?
czyli jak bo ja nie wiem ?
jak już ktoś się upiera, że lubi notatnik, to niech chociaż zmieni na ten co podałem, naprawde o niebo lepiej
- oczywiście nie zmienia to faktu, ze i tak o wiele za mało jak do łatwego pisanai stron bez nerwicy
dodatkowo (jezeli nie używacie zaj±czka itp) wgrajcie sobie klawiaturę ISO-8859-2, która ma pod polskimi znakami na klawiaturze odpowiednie 'krzaczki' ± ± ľ ľ ¶ ¶ , bo to iso jest dobrym kodowaniem a nie windows-1250
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Kodowanie ISO-8859-2 jest standardem, jednak teraz już wchodzi kodowanie UTF-8, które różni się od ISO-8859-2 tym, że w ISO jest tylko kilka języków środkowoeuropejskich, a w UTF-8chyba wszystkie (w każdym razie wiele więcej niż w ISO). Naprawdę polecam, aby zapisać stronę w tym kodowaniu, klikamy plik > zapisz jako i na dole w ramce kodowanie wybieramy UTF-8... był to tutorial do notatnika
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 358 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 21-04-2006, 20:43
Nie polecam front paga, ale EdHtml - nawet obleci. Dobry plus to jest kolorowa składnia, a także jak piszesz no. <a hre....> i jak kończysz </a> to możesz napisać tylko <, a reszte sa m wkleji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum