Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 07-04-2007, 13:25
to praca na stylach, czyli swego rodzaju podstawy.
ta osoba, użyła w swojej pracy zamiast tabel znaczników div i nadała im odpowiedni styl. zagnieździła je za pomocją pozycjonowania względem odległości od krańców przeglądarki (left, top) tak jak to się robiło masowo kiedyś z szablonami na bloga
nagłówki działów h1 zrobiła z tłem, ja polecam raczej innego diva, albo h2, znacznik h1 powinien przypadać raczej jeden na strone
skąd wzięła te małe obrazki to nie wiem, ale folder z nimi nazywa się "mini icons" więc tego bym szukał w google
efek tła po najechaniu na element menu to także styl, bardzo prosty, na tej stronie oznaczony klasą "nav"
jeżeli niebardzo wiesz co i jak to polecam lekture kursów css'a i analize stylu tej strony
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum