Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Witam ;] Głupio mi zaczynać aktywność na forum od prośby no ale cóż, jakoś trzeba ;]
Znam css i html, bardzo chciałabym założyć własną stronę, ponieważ blogi na onecie mnie już dołują, a ja lubię się "pobawić" w notatniku i przy okazji jeśli zrobię taką stronę dostanę 6 z informatyki.
Chciałbym by moja strony była oparta na joomla, od czego zacząć? Czy muszę zapoznać się z np. php, mysql? Mam szukać jakiś szablonów?
Wiem, że pytam o krople na dnie morza i poradników krążących po internecie są tysiące jednak, druga osoba to nie to samo co poradnik.
Mniej więcej wiem jak ma wyglądać ta strona, znam podstawy Gimpa więc o grafikę się nie martwię.
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 38 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3010 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 27-01-2008, 15:58
na początek warto zapoznać się z wymaganiami tego systemu CMS, ściągnąć go, wgrać na serwer spełniający kryteria i sprawdzić funkcjonalność i łatwość obsługi, być może poza html i umiejętnością uruchomienia bazy danych nie będzie ci potrzebna dodatkowa wiedza.
potem pozostaje kwestia szablonów, na pewno system ma jakieś wymogi co do kodu szablonu.
Tu zaczynają się schody, czytałam o tym, że należy wgrać system na serwer... ale jak to zrobić? Np. za pomocą Total Comander? (jestem w tym kompletnie zielona...)
Dzięki ;] w takim razie zabieram się do roboty, mam nadzieję, że przez ferie uda mi się ta stronkę zrobić ;]
//edit:
Założyłam konto na yoyo.pl jest tam opcja która sama wygrywa system... zainstalowałam i.. co teraz? kiedy wchodzę na adres strony wyświetla sie komunikat
Cytat:
Yoshie
For your security please completely remove the installation directory including all files and sub-folders - then refresh this page.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum