Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 29-11-2007, 19:25 poprawność strony w mozilli
zrobiłam dzisiaj szablon na bloga. z początku wydawało się, że wszystko gra, ale później zobaczyłam to w mozilli i się załamałam... tak jakby kod dobry był jedynie na IE http://www.joanna.nieczaj.com/az/szablon.htm
sprawdzałam kodowanie w W3C i wszystko powinno grać, a tutaj o... nie potrafię tego naprawić i liczę na to, że ktoś mi pomoże.
Pomogła: 5 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1866 Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-11-2007, 19:55
Amira, kodowanie samo w sobie może i jest dobre... Ogólnie to masz strasznie pogmatwany kod... Poszukaj w necie tutoriala na temat centrowania divów, albo zerknij sobie na mój szablon na blogu
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
No i tak jakby wyszło. Na szybko, więc pominąłem czcionki, kolorowe paski i inne szczegóły. Kompatybilne z IE6/IE7/Fx/Operą i wszystkim innym pewnie też.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Dzięki!
Szablon właśnie miał być prosty a sprawił mi dużo trudności ... ;/ chyba nie mój dzień dzisiaj, bo w gruncie rzeczy to zazwyczaj mi wychodzi to kodowanie. no ale jak już gdzieś wspominałam, ciąglę się uczę przestawić z cholernych tabel
Dzięki wielkie jeszcze raz Wiedziałam gdzie poprosić o pomoc
Jak powinno wyglądać zakodowanie tego tła? Tabele na razie nie mają znaczenia, chodzi mi o samo to tło... Potrafię sobie poradzić z tym co jest nad paskiem (z paskiem włącznie), ale jak zakodować dół?
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3217 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 06-02-2008, 14:49
może warstwami z-index :> ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
/edit/
jeśli ktoś mi pomoże, to będę chyba po stopach całować
no NIKT nie potrafi mi tego zakodować... a ja siedzę w jednym miejscu, bo tła nie mam
świat sucks
css też.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum