Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 28-01-2008, 21:41 rozwijane menu java script - problem
Witam,
mam maly problem - zostalem poproszony przez znajomego o rozbudowe jego strony o nowy dzial, a co za tym idzie dodanie kolejnej pozycji w menu rozwijanym po lewej:
z html`em i css`em sobie radze (dodanie kolejnego przycisku w htmlu jakos mi sie udaje) ale jego oprogramowanie w samym skrypcie juz nie
Pomocy!!! Nie wiem co to za skryp, czy generowany przez jakis edytor (na pewno jest z czasow sredniowiecznych, ale na przebudowe strony nie chce sie zgodzic) i nie wiem jak z palca go rozpykac, zeby dodac ta jeszcze 1 belke w menu. Bede przeogromnie wdzieczny za podpowiedz (jedynie od strony java scriptu)
Z gory wielkie dzieki
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 29-01-2008, 15:59
z tego co widze to wystarczy postepowac według schematu.
w body trzeba dodać kolejną pozycję w onLoad i onResize, potem dodac diva z nazwą działu i identyfikatorem stylu.
a w kodzie poniżej diva z zawartością tego menu
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum