Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 22-01-2008, 17:48 Strona na serwerze i co dalej..
no dobra,chyba mi sie udalo,
nalozylam od nowa konto,tylko z ta domena co pisalo na tym serwerze,i skopiowalam przez FTP te katalogi co mialam do katalogu public_html,i nie wiem co mam dalej zrobic...jak wchodze na swoja strone to wyswietlaja sie te katalogi co wgralam....(oczywiscie wczesniej skasowalam "index.html");
czytalam na jednej stronie ze strona glowna musi miec nazwe html..tylko na mojej stronie nie ma takiej nazwy
i nie wiem czy powinnam cos zainstalowac..tak aby pozniej pisac notki na stronie..
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3221 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 22-01-2008, 17:49
musisz mieć plik ze stroną, który nazywa się index .html lub .php
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 23-01-2008, 17:55
tylko,ze ja to raczej skasowalam go na jednej stronie bylo napisane ze trzeba przed wgraniem skasowac plik index..
Mam tylko takie pliki na serwerze:
[cgi-bin]
[etc]
[mail]
[public_ftp]
[tmp]
[www]
.bash_logout
.bash_profile
.bashrc
.contacktemail
.emacs
.zshrc
oczywiscie to jest w katalogu public_html
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3221 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 24-01-2008, 13:17
Cytat
tylko,ze ja to raczej skasowalam go na jednej stronie bylo napisane ze trzeba przed wgraniem skasowac plik index..
no bo trzeba tam wgrać swój index
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 24-01-2008, 13:25
praktycznie każda strona ma index, w pliku znajduje sie po prostu kod html/php/js tej strony....
Wysłany: 25-01-2008, 13:32
no dobra nie denerwuj sie,wiem,ze jestem za bardzo docieklwa,ale to dlatego ze nie znam sie na zakladaniu stron i wogole na informatyce jak wy..ale juz mi poszlo...
jak bede miala jakis problem to znowu napisze eh
Wysłany: 25-01-2008, 14:44
rozumie,z tego co narazie sie nauczylam,to moze mi pojdzie
[ Dodano: 28-01-2008, 15:00 ]
Prosze pomozcie mi juz chyba ostatni raz,bo jak teraz mi nie pojdzie to juz sie poddam..
1.Zalozylam konto na www.000webhost.com i wprowadzilam login i haslo przez ftp,i sie ustanowilam polaczenie..
2.Postanowilam zmienic adres strony wiec wpisalam dnsy od 00webhost na www.xorg.pl
3.Potem wpisalam w panelu 000webhost.com ta domene od xorg (bez i z www)
4.Przez ftp skopiowalam te pliki do public_html (tylko tym razem nie skasowalam index,mimo ze w linku mojej strony np.mojastrona.000webhost.com(ta ktora zarejestrowalam bylo napisane abym skasowala ten plik)
5.Gdy skopiowalam te pliki to potem weszlam w swoja strone ale w mojastrona.000webhost.com,bo nazwa domeny na xorg.pl nie chciala sie uruchomic w wyszukiwarce i wyskakiwal tylko link do xorg.pl
6.Weszlam w http://mojastrona.000webhost.com (bez www) to tez nie chcialo sie zaladowac i bylo napisane "Index of " i byly tam te katalogi...
ale nadal moja strona nie istnieje z www i nie wiem co mam dalej zrobic...(chodzi mi o to czy mam cos zainstalowac bo nie wyobrazam sobie abym miala kopiowac notki i wrzuczac je przez ftp....Wytlumaczcie mi wszystko po koleji..bo juz sama nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum