Wysłany: 10-06-2008, 11:22 Szerokosc wyswietlania newsa w Cute News
Mógłby mi ktos powiedziec jak zmienic te divy,tak aby ustawic szerokosc wyswietlania newsa w CuteNews??Narazie wyglada to u mnie tak:http://i30.tinypic.com/qwwwnt.jpg tylko ze chciałabym aby newsy wyswietlaly sie pod "Daily News"
Aby to zmienic wchodze w panel Cute Newsa i wybieram zakładkę Pełna Treść,ale kod mam taki
Jest on już tak pozmieniany,ze sie w tym pogubiłam,czytalam na temat CSS,ale to jest tak dziwne,ze nie umiem tego pojąć.
Móglby mi ktos powiedziec co dokladnie mam zmienic??
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3291 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 10-06-2008, 11:44
najpierw w kodzie strony ostyluj miejsce gdzie ma się generować skrypt, pewnie wyświetla go jakiś kod php i to jego umieść na ramce.
poza tym masz na tyle proste te ramki, że chyba lepiej zrobić je w html+css a nie za pomocą grafiki
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Pomogła: 6 razy Wiek: 25 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 269 Skąd: z DNA
Wysłany: 10-06-2008, 12:25
w samym schemacie w cutenews nie musisz nic zmieniać ^^'
wystarczy, że na stronie głównej (np. index.php) zaincludujesz newsy w divie, gdzie powinny byc notki, czyli np.:
Kod
<div class="notki">
(tutaj includujesz newsy)
</div>
przy czym clasa notki powinna mieć odpowiednie umiejscowienie w szablonie strony ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum