Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3291 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 24-03-2006, 18:43 [validacja] dbasz ?
Czy robiąc strony internetowe dbacie o to aby zgodne były ze standardem sieciowym ? alcho chociaż nie zawierały poważnych błędów w kodzie, czy tylko robicie tak aby ładni było w przeglądarce, której używacie.. ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 24-03-2006, 20:44
Ja zwracam na to uwaga i staram sie aby nie było poważnych błedów, aczkowiek czasami nie moge sie doszukac tych błedów i juz mi rece opadaja to wtedy zostawiam to. Ale ogólnie moim zdaniem jest to b. ważne.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3291 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 24-03-2006, 20:48
widocznie nie jest to zgodne ze specyfikacją, według której chcesz validować.
np: &iles1234 zostanie uznane jaki blad ponieważ nie istnieje taki znak specjalny, ale jesli zastapis to takim czyms: &iles1234 wszystko bedzie ok.
Wysłany: 25-03-2006, 15:02
html 4.01 zdany, ale z css'em jeszcze nie jest u ciebie za dobrze
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1103
Wysłany: 25-03-2006, 15:18
Ja dbam o poprawnosc, ale to nie znaczy ze maniakalnie wszystko validuje i robie wszystko zgodnie z normami. To sa przeciez tylko szablony, powinny byc dobrze napisana oprawa a od strony technicznej jest serwis na ktorym jest blog zalozony.
Ale faktycznie, czasami zdarzaja sie przypadkowe bledy, ale staram sie je eliminowac jak tylko przetestuje dany szablon. Nie chce mi sie validowac
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1103
Wysłany: 25-03-2006, 15:29
Artur, nie badz zlosliwy Juz raz sie smiales z ich akcji Divom Nie, Tabelkom Tak Dajmy juz im spokoj, niech sobie beda
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 25-03-2006, 15:56
obecna wersja linkup także nie świeci poprawnością, ale to z uwagi na to, że jak ją robiłem to podobnie jak niektórzy nie dbałem o to, myślełem, ze sporo z tym zachodu, myliłem się jednak, teraz to bardzo pomaga, bo strony wyglądają wszędzie tak samo.
@Frozem - małe błędy nakładają kolejne
co do tabelek i divów to one/ioni wystawili się na pośmiewisko niestety wiem o co im chodziło, ale źle to napisali i wyszło jakby div był beee
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 25-03-2006, 17:12
Rzeczywiscie dopiero teraz obejzalem ten kod w źrodle tragedia.
Wracajac do tematu, ja wogole na poczatku nie wiedzialem ze cos takiego wwogole jest;p Zauwazylem ze jak strona nie ma bledow to jakos sprawniej chodzi. n.p ta co moron podał z około 400 błedami to zawiesiłą mi przegladarke
Wysłany: 27-03-2006, 16:18
poprawilem nieco linkup. juz ma mniej bledow a raczej warningow
index jest zvalidowany do html 4.01
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum