Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Chciałam zapytać jak zastosować wtyczkę WP-dTree? zainstalowałam ją i nie wiem co teraz... Czytałam o zmianie kodu ale nie za bardzo mi wychodzi.. :/ Może mi ktoś łopatologicznie to wytłumaczyć?
Drobna uwaga na przyszłość - linkuj do miejsca, skąd ściągnęłaś wtyczkę. Parę sekund szukania mniej.
http://www.silpstream.com/blog/wp-dtree/ - domyślam się że to stąd ta wtyczka i że umieściłaś ja w /wp-content/plugins/ oraz aktywowałaś ją w panelu adm. WP. Sprawdź najpierw, czy Twój temat ma widżety paska bocznego (Sidebar widgets) - jest to w Presentation (Wygląd), powinno Ci się pojawić tam żółte pole umożliwiające przeciąganie modułów myszką. Jeśli tak, to wyczyść je, aby nie było tam żadnego widżetu.
Wejdź jeszcze na FTP, przejdź do /wp-content/themes/(nazwa twojego tematu)/ i skopiuj sidebar.php na dysk (będziemy go modyfikować, więc na wszelki wypadek zachowaj go gdyby coś poszło źle). Sprawdź też, czy ma uprawnienia do zapisu (CHMOD) przynajmniej 666.
Teraz przejdź w panelu administracyjnym WP do Theme editor (Edytor tematów?) i znajdź po prawej sidebar.php (Pasek boczny). Otworzy Ci się jego kod HTML/PHP.
Teraz wyszukuj w nim poniższe funkcje (mogą się one nieznacznie różnić składnią) i zastępuj je tymi od skryptu:
Nie ma się co denerwować, to samo kiedyś przechodziłem.
Ten komunikat znaczy tyle, że w 20 linijce kodu paska bocznego jest jakaś nadprogramowa klamra ("}"). Popatrz na blogu, w którym miejscu pojawia się błąd (np. przy kategoriach czy archiwum) i w tym samym miejscu szukaj w kodzie w panelu.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Aha dzięki, ale jako, że zmieniam zdanie 5214524786475147 razy na sekundę zrezygnowałam z rozwijanego menu...
Ale za to mam inny problem.. Mam już tą stronkę, którą założyłam, żeby się z WordPress-em zapoznać, niby wszystko jest ok, na razie wyglądem się nie martwię...
Problem polega na tym, że gdy dodam jakiś obrazek do podstrony albo posta menu przesuwa mi się w dół...
1. Ściągnij swój szablon graficzny w wersji takiej, w jakiej teraz jest (tzn. cały folder który wrzuciłaś do wp-content/themes) na dysk, spakuj go i przyślij mi mailem (adres: lukasz(małpa)lukem(kropka)net) a ja wrzucę go na swój "warsztat" i oddam naprawiony.
albo:
2. Załóż mi konto administratora na swoim blogu i przyślij mi login i hasło dla mnie na w/w adres e-mail albo PW. Zaloguję się na Twój blog i poszukam przyczyny problemu osobiście.
Uprzedzając następny Twój post - to żaden kłopot dla mnie, nie zajmie mi to dużo czasu, no chyba że mi nie ufasz.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum