Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Młodzieżowe Forum Blogowe

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu
Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)

--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!

IQ test - zobacz jakie masz IQ, może lepsze od Dody :D ?

Poprzedni temat :: Następny temat
Offtopy
Autor Wiadomość
$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 22-04-2006, 18:47   Offtopy

poniższe posty wyglądają jak wyrwane skądś, bo takie są zostały przeniesione w celu przedyskutowania co jest offtopem a kiedy jest to czepianie się ;)
posty przeniesione z rozmowy [grafika] siN

Jaki offtop? siN ma problem z kodowaniem w cutenews a Natalia zna odpowiedz. To jest wedlug ciebie offtopic? Zamiast jeczec o tym, ze nie rozmawiamy na temat przeczytalbys ten temat dokladnie. Zanim zaczniesz krytykowac sprawdz, czy dobrze prawisz ;]

~Reklamek
Admin.Bot
aka. kasiarz

Wysłany: 32-13-2140, 25:61

Jesli chcesz pozbyć się reklam: zarejestruj się / zaloguj się !
@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 44
Wysłany: 22-04-2006, 23:36   

zacznijmy od tego, że wypowiadasz się przed autorem. po drugie temat nawiązywał do grafiki a nie do strony kodowej a to już jest offtop.

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 23-04-2006, 00:29   

Mowil ci ktos, ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu?
Wydaje mi sie, ze masz jakas obsesje na punkcie zbaczania z tematu. Ciagle tylko offtop tu, offtop tam. To rodzi podejrzenia :rotfl:

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 23-04-2006, 01:16   

przewidziałem wręcz, że się udzielisz znowu :P , może i gorsza, ale porządek musi byc ;) dlatego zamykam temat :) a siN niech mi napisze na PW co sądzi o tym o co pytalem 3 (nie liczac tego) offtopy wyżej ;)

#Artur 
Programista

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 23-04-2006, 01:52   

Korzystajac z tego, iż wątek ejst zamkniety chcialem dodać iż w pełni popieram slowa Frozen Lust i uważam, że HTSZ masz jakas obsesje na tym punkcie.
I nie zgadzam się z tym, że temat nawiazuje do grafiki SIN a nie do strony, skoro autor tematu powiedzial ze bedzie dodawal tu swoje prace i własnie jako jedna z prac dodal strone ktora zrobil na swoje portfolio. A dyskusja toczyla sie wokół technologi flash, ktora SIn chce zastosowac na swojej stronie, wiec wszytsko jest na temat i żadnego OFF TOPU nie bylo.

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 23-04-2006, 02:17   

może i mam obsesję, ale nie pozwole na smiecenie kazdego watku tematami z nim niezwiazanymi, przeczytalem dokladnie przed chwila calosc jeszcze raz, co z tego wyniklo:

1. pierwszy post i tytul posta swiadczy o tym na temat czego rozmawiamy, jezeli temat ma byc szerszy to i opis taki tez powinien byc - [autor zalozyl ze bedzie to o grafice i tego sie powinien trzymac, ale z pewnych powodow sie nie trzymal i dodal takze chec opinii jego strony co w tym momencie spowodowalo zmiane tematu! - i nie ma tam nic napisane, ze bedzie dodawal swoje prace w jednym temacie ;) bo narazie takiej opcji nie ma] - po to aby obcy zagladajacy na forum wiedzial czego ma sie spodziewac w danym temacie (o taki porzadek i poprawianie tematow dba oczywiscie mod).

2. napisalem, ze wydaje mi sie, iz to co czego glowny temat dotyczyl zostalo juz wyjasnione i jako pierwszy przed wszystkimi powinien sie wypowiedziec autor, a Frozem raz ze udzielila sie przed nim to dwa uznala, ze ja juz znalazlem offtopów mase, nawet mi jeden wypomniala a nic na ten temat nie napisalem.

p.s. bardzo nie podoba mi sie to, ze zamiast dbac o porzadek (co jest zadaniem moda/admina) wdajecie sie w jakies dziwne rozmowy, jezeli nie bedzie konkretow w tematach to po 3 miesiacach nic tutaj madrego nikt nie znajdzie poza kilkunastowatkowymi postami, w ktorych trzeba przebierac sporo czasu zanim dokopie sie do tych odnaszacyc sie do poczatkowego posta.
rozumiem male odstepstwa w obrebie tematyki (przypominam, ze nie uznalem niczego za offtop tylko za EOT - koniec tematu) ale nie prawie calkowite zmiany tematu jak to sie dzieje nie niektorych tematach, takiego typu rzeczy nie trzeba kasowac, mozna wydzielic do osobnego wątku i to wystarczy, wy jednak brniecie w to a potem to ja mam jakies chore ambicje i nagorliwosc, a jeszcze niedawno czytalem na eblogu, ze kazde forum kieruje sie swoimi prawami :) :>

i nie jest to zaden moralizatorski wywod bo sam sie dziwieze pozwolilem sobie na tak dlugi post, nie lubie takich bo zle sie to czyta, wole ktortkie rozmowy na temat lub tez szybka wymiane zdan.

sprawe wyjasni tak jak mial to zrobic odrazi siN nikt nie moze byc jego adwokatem droga pani Frozen :)

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 23-04-2006, 02:43   

P.S kiedy nazwać coś offtopem ? a kiedy tym jeszcze nie jest. chodzi mi oczywiscie o rozmowy konkretne w działach pomocy i wskazówek, nie w tematach wolnych, ktore w zalozeniu maja wielowątkowość.

rozumiem przymknac oko raz czy dwa, ale jezeli powtarza sie to ciagle, a dodatkowo pozwala sie na to aby brnac poza tematem .... dla mnie to jest raczej nie do przyjecia a wypowiedzialem sie juz na temat dlaczego nie w kilku innych tematach na forum.

nie chce wiecej kłótni we własnym kurniku a dochodzenai do porozumien, wiec może uzgodnimy jakas wersje, a potem w dziale moderatorow przyjmiemy kto tej wersji chce pilnowac a kto rezygnuje z moda.

Shout_ 
Blog.Klub
o. prowadzący

Wysłany: 23-04-2006, 11:37   

:/ Lekka przesada ^^'. To jest forum, a nie wojsko :)

#mur 
Programista
Ty jesteś pragnienie

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: 23-04-2006, 13:56   

mi się kolor nepodoba modów, nie mam ani jednej zielonej nitki w garderobie (no dobra na jednym ciuchu mam), mi się oftopy podobaja, tą sa takie rozmowy jak w barze, ktoś coś palnie i wszyscy coś powiedzą i każdy sie dobrze bawi [no poza karolem z tematu fotka blogowicze ;) ], ale napewno nie powiesz że jakieś krzaki sie tu robią.

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2006, 14:20   

Też zauwazyłam , że panują tu troche zbyt rygorystyczne zasady.
Przecież wiadomo , że to nie zbrodnia jeśli wywiąże się rozmowa na nieco inny temat niż powinna.
Forum służy przede wszystkim do rozwiązywania problemów , rozmów itd , mnie troche zdziwiło kiedy Htsz dał ostrzeżenie jakiemuś nowemu użytkownikowi bo temat ze swoim problemem założył w złym dziale.
Ok rozumiem , że to błąd jesli temat jest w nie wlasciwym miejscu , ale wystarczyło by upomieć i temat przeniesć.
No i chyba nie trzeba wspominac , że małe zejście z tematu , na inny rownie ciekawy dzieje się spontanicznie. No i to nic złego , ale to forum htsza niech czyni jak uważa za stosowne, ale potem nie dziw się , że użytkowników nie przybywa, lub postów jest coraz mniej ;)

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 23-04-2006, 15:07   

Sylwia napisał/a:
Ok rozumiem , że to błąd jesli temat jest w nie wlasciwym miejscu , ale wystarczyło by upomieć i temat przeniesć.
nie sadzisz, że umieszczenie tego tematu w dziale Film było ewidentnym brakiem czytania regulaminu :> pomyłką byloby np. danie go do webmasteringu. ostrzeżenia znikają po 30 dniach, ja walcze o to aby były na krócej i widoczne w tematach tylko dla danego usera, ale moron chce zeby każdy widzial.

Sylwia napisał/a:
No i chyba nie trzeba wspominac , że małe zejście z tematu , na inny rownie ciekawy dzieje się spontanicznie. No i to nic złego
dałem sobie już spokój z upominaniem was w tematach luznych i przyznalem racje, ze tam to czasem ozywia rozmowe, ale mi chodzi o tematy pomocne, sam się denerwuję na wielu forach gdzie przymyka sie mocno oczy i panuje luz, że zanim znajde odpowiedz na pytanie zadane w temacie to musze przeczytac 4 strony jakiś bzdet bo ktoś sobie przypomniał o czymś wogóle niezwiązanym z tematem i przypadkowo trafiło na ten aby w nim to umieścic (a reszta jak gesi w to brnie - zazwyczaj kazdy klika w ostatnio napisany temat i komentuje tresci zwiazane z kilkoma wyżej napisanymi).

ps. siN przyznał mi rację, i co podluzuje sie ?

dział towarzyskie to jedno a działy pomocy to drugie, trzeba to rozrózniać.

Shout_ 
Blog.Klub
o. prowadzący

Wysłany: 23-04-2006, 17:47   

Popieram mura. To może np. w pokojach jak np. Webmastering itp., to będzie zakaz offtopów, a np. w luźnych jak Film, gry itp., będzie można robić offtopy. Kto jest za tym ??

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2006, 17:52   

hehe wierzysz htsz , że ktoś czyta ten twoj regulamin? szczeże wątpie .
Ja sama go nie czytalam bo znam normy zachowań itd a poza tym mi sie nie chciało.
Tak samo ktoś kto szybko potrzebuje pomocy raczej nie czyta najpierw regulaminu , potem opisu działu , tylko wali gdzie popadnie bo chce szybko rozwiązać problem .

Ok co do tematów z problemami to jasne , przyznaje ci racje , że offtop jest tam zbędny.
Ja raczej miałam na mysli wlasnie luźne tematy :]

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 24-04-2006, 00:51   

Sylwia napisał/a:
hehe wierzysz htsz , że ktoś czyta ten twoj regulamin? szczeże wątpie .
nieznajomosc prawa polskiego nie zwalnia z odpowiedzialności za jego nieprzestrzeganie tak samo jest z wszelkimi regulaminami ;)

Cytat:
Tak samo ktoś kto szybko potrzebuje pomocy raczej nie czyta najpierw regulaminu , potem opisu działu , tylko wali gdzie popadnie bo chce szybko rozwiązać problem .
jakie pytanie zada taka odpowiedz uzyska ^^ kto lepiej na tym wyjdzie ? :P

$Kamila 
Grafik
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 28-05-2006, 13:09   

Nie mam gdzie pisac o ksiazkach, wiec lepiej dodajcie nowa kategorie w forum ogolnotematycznym, zanim połaskotam Htsza kolejnym offtopem :P

You'll Never Walk Alone

#mur 
Programista
Ty jesteś pragnienie

Zaproszone osoby: 16
Wysłany: 28-05-2006, 19:38   

htsz bardzo mądrze piszesz o niezwalnianiu z odpowiedzilnośći, ale tego naprawdę nikt nie czyta

Odpowiedz do tematu