Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
ech dzieci, dzieci (nie powiem czego ), sądziłem, że zastanowimy się nad tym problemem zanim wysąpi on konkretnie na naszym forum, ale widze, że wolicie sami pokazywać na czym to polega
Cytat:
Co do przyznawanie negatywnych rang, to jestem absolutnie przeciwna. Zapisywanie na jakichs antylistach, czarnych listach czy podobnych rzeczach swiadczy o dziecinnym podejsciu do problemu.
mozliwe, ze forma grupowania takich ludzi nie jest dobrym rozwiązaniem, ja uważam, ze pisanie im wprost, iż nie potrafią ruszyć głową także , jest złe, zresztą widziałaś jaka była reakcja wspominałem już o tego typu sytuacjach na podforum "złe strony forum"
dlatego prosiłbym abyście przestali się wymądrzać a zaczeli zastanawiać w jaki sposób przygotować nasze forum na takich ludzi albo po części im podobnych.
wiadomo, że ten co potrafi pomocy raczej nie szuka a ten co nie potrafi, zanim dokładnie poczyta zasady panujące na danych forum zdoła narobić bałaganu swoimi postami
Wysłany: 04-06-2006, 22:18
Htsz, moim zdaniem najważniejsza jest cierpliwość. Wspomniałem już, że jestem tego zdania co Frozen Lust, jeśli o range chodzi. jesli taki gościu się pojawi, swoje umiejętności powinni pokazać moderatorzy. Ważna jest obserwajcja użytkowników, jeżeli zachowanie będzie niepokojące - tymbardziej. posty bzdurne, "trollowate" zwyczajnie usuwać i nie pytać o pozwolenie. Jak będzie za dużo, bądź będzie się rzucać - zwyczajnie zablokowac możliwośc pisania na jakiś czas. Działać cicho i efektownie zamiast robić niepotrzebny hałas - moim zdaniem jest to najskuteczniejsza metoda.
Htsz napisał/a:
ech dzieci, dzieci (nie powiem czego) sądziłem, że zastanowimy się nad tym problemem zanim wysąpi on konkretnie na naszym forum, ale widze, że wolicie sami pokazywać na czym to polega
Nie wiem, ale mógłbym to odebrac osobiście.
_________________ --> Gość, wejdź Tu bądź tu
Fashion dolls - Pet the destroyer - Wake the Snake
mozliwe, ze forma grupowania takich ludzi nie jest dobrym rozwiązaniem, ja uważam, ze pisanie im wprost, iż nie potrafią ruszyć głową także , jest złe, zresztą widziałaś jaka była reakcja wspominałem już o tego typu sytuacjach na podforum "złe strony forum"
dlatego prosiłbym abyście przestali się wymądrzać a zaczeli zastanawiać w jaki sposób przygotować nasze forum na takich ludzi albo po części im podobnych.
wiadomo, że ten co potrafi pomocy raczej nie szuka a ten co nie potrafi, zanim dokładnie poczyta zasady panujące na danych forum zdoła narobić bałaganu swoimi postami
Rozumiem, jeśli coś nie zostało omówione w regulaminie, ale jeśli jest coś napisane, a komuś nie chce się przeczytać to jest lenistwo i to nie jest usprawiedliwienie "bo on nie przeczytał regulaminu". Zresztą ludzie się zmieniają. Nie można go zakwalifikować bezpodstawnie "bo dawniej kogoś obraził" do trolli, a później się zmienił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum