Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz dostęp do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Zaproponuj działy
Autor Wiadomość
~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 45
Wysłany: 12-05-2007, 19:51   

a w jakim celu ? gry online przecież ku temu mogą służyć

#Brom 
Programista
vel. Kutwa

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-05-2007, 22:58   

Gry online - gry na stronach.
Gry multiplayer - gra z innymi uzytkownikami, przez siec.
Jak chcesz...

&Fanatyk 
Blogowicz.Friend
polskiblogger.pl

Wysłany: 23-05-2007, 17:00   

Ja to widzę tak:

1. Działy tematyczne (podział ze względu na silnik)
Nie ulega wątpliwości że inaczej pewne rzeczy robimy na blogach osadzonych o WordPress a inaczej na onecie czy innych silnikach. Dlatego wydaje mi się sensowny pomysł stworzenia działów z podziałem ze względu na platformę blogową.

2. w tej samej kategorii utworzyć ponad to działy takie jak: ogólnie o blogach/pomoc blogowa, grafika, HTML+CSS etc

3. W zupełnie odrębnej kategorii umieszczamy wszystkie działy nie związane z blogowaniem czyli dział "młodzieżowy" i "ogólnotematyczny" bo tak na dobrą sprawę to one się znacznie od siebie nie odróżniają.

4. Tworzymy kategoriuę "organizacyjną" a w niej wszystko związane z działaniem serwisu czyli działy zwiazane z forum etc oraz "integracja"...

5. Nie wiem na jakich zasadach są zamieszczane fora przekierowujące na avatary i pocalujmnie... więc pomijam ten temat.

6. Czy na pewno potrzebny jest podział forum "gry" na pod fora jeśli jest tam po kilka tematów? Czy wyróżnianie działów kolorem nie powinno być wyjątkiem? Teraz jest troszkę "za kolorowo" w moim odczuciu. No i ten domyślny skin.... jest tyle ładnych skórek dla phpBB ;)

Resume ;)
No offence - jak mawiają bracia z za oceanu - ale mam chwilami wrażenie że nie wszystko (nawet jeśli chodzi tylko o rozmieszczenie) dokładnie przeanalizowano - lub ja nie do końca wszystko widzę.

W każdym razei - jeśli coś z tych uwag uznacie za godne uwagi to miło, że się przydałem - jeśli nie to cóż - "nie mój cyrk..." ;)

PS. Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego jako działalności takiego co przylazł i się mądrzy ;) ja tylko mówię jaka jest moja opinia, a Wy zrobicie z nią co zechcecie :]

Dołącz do forumowej elity

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 23-05-2007, 20:40   

Fanatyk napisał/a:
1. Działy tematyczne (podział ze względu na silnik)
Nie ulega wątpliwości że inaczej pewne rzeczy robimy na blogach osadzonych o WordPress a inaczej na onecie czy innych silnikach. Dlatego wydaje mi się sensowny pomysł stworzenia działów z podziałem ze względu na platformę blogową.

podział ze względu na silnik jest planowany od dawna, na początek uruchomie fora dla blog.pl - które nigdy nie miało włąsnego forum, dla myloga - który obecnie ma forum zamknięte oraz dla onetu z uwagi na jego popularnośc i moje próby współpracy z jednym z prywatnych for gdzie jest dużo onet blogowiczów (te 3 fora już istnieją tylko nie są jeszcze upublicznione), reszta pojawi się jak tylko nazbiera się odpowiednia ilość userów danej platformy. Po to właśnie robiłem grupy :) będą one miały przywileje w swoich działach.

Fanatyk napisał/a:
2. w tej samej kategorii utworzyć ponad to działy takie jak: ogólnie o blogach/pomoc blogowa, grafika, HTML+CSS etc
w kazdym z działów osobny temat o ogólnej rozmowie o blogach ? reszta tych technicznych jest planowana w podobnej formie ;)

Cytat:
3. W zupełnie odrębnej kategorii umieszczamy wszystkie działy nie związane z blogowaniem czyli dział "młodzieżowy" i "ogólnotematyczny" bo tak na dobrą sprawę to one się znacznie od siebie nie odróżniają.
wolałbym aby pozostały osobno ;)

Fanatyk napisał/a:
4. Tworzymy kategoriuę "organizacyjną" a w niej wszystko związane z działaniem serwisu czyli działy zwiazane z forum etc oraz "integracja"...
niebardzo wiem ocb..

Fanatyk napisał/a:
5. Nie wiem na jakich zasadach są zamieszczane fora przekierowujące na avatary i pocalujmnie... więc pomijam ten temat.
to linki do stron. forum avatarów jest raczej tymczasowe - mozolnie idzie zbieranie pomysłów do strony... Prowadzimy kilka stron i nie każda jest na tyle duża aby uruchamiać jej osobne forum, dlatego dodane jest małe dla cmoka. Narazie cmok jednak odszedł na dalszy plan.

Fanatyk napisał/a:
Czy na pewno potrzebny jest podział forum "gry" na pod fora jeśli jest tam po kilka tematów?
w grach online czy na pc jest już sporo tematów :P myślałem raczej na zapas. wiele z działów obecnych było wczesniej jednym działem, np. forum graficzne.

Fanatyk napisał/a:
Czy wyróżnianie działów kolorem nie powinno być wyjątkiem? Teraz jest troszkę "za kolorowo" w moim odczuciu.
możliwe, przy tym skinie było za szaro :P

Fanatyk napisał/a:
No i ten domyślny skin.... jest tyle ładnych skórek dla phpBB

miała powstać skórka blogowiczowa, ale nie ma kiedy się za to zabrać, nie znam za dobrze phpbb od strony kodowej.

Tobiasz 

Wysłany: 17-07-2007, 17:45   

A może w dziale "Muzyka" zrobić podkategorie na gatunki. Pop, rock, poprock, metal, reggae, jazz, blues, soul, rap, hip hop i inne. :)

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 17-07-2007, 23:46   

myśle, że jak się nazbiera dużo tematów z danego gatunku to bez problemu będzie można utworzyć dla niego osobne podforum ;)

&Fanatyk 
Blogowicz.Friend
polskiblogger.pl

Wysłany: 17-07-2007, 23:50   

Do każdego tematu można by jakiś mini dział dopasować, nie?

Przepraszam zły dzień (wieczór!)

Dołącz do forumowej elity

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 28-09-2007, 02:14   

dzisiaj powstał temat -> zabawa w retusz, więc w związku z tym proponuję utworzenie osobnego działu w podforum graficznym dla tego typu akcji (konkursy graficzne - challenge itp.). Oczekuję o was jakiś propozycji co do nazwy i zakresu tematycznego dla tego działu :)

@Amira 
Blogowicz.Team

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 28-09-2007, 11:59   

jestem jak najbardziej za!
nazwy to ja nie wymyślę, bo nie mam głowy do takich rzeczy,
ale proponuję np. retusze, layouty, może jakieś grafiki same..

róźnorodność! , żeby każdy miał szansę się wykazać :)

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 28-09-2007, 13:05   

Uwazaj, by ktos sie nie posadzil o plagiat :rotfl:
jk. pomysl jest ok, gorzej z wykonaniem, bo jezeli beda tam jakies lipne koloryzacje czy tez inne badziewia, to mozesz tutaj chetnych nie znalezc ;)

@Amira 
Blogowicz.Team

Wysłany: 28-09-2007, 13:17   

o plagiacie nie może być mowy, jeśli zachowane zostaną zasady pewne. np. jeśli nie umieści się nazwiska/linka autora, albo dane będą nieprawdziwe, to ta praca nie bierze udziału w konkursie. chyba będzie trzeba znaleźć kogoś, kto się będzie zajmował sprawdzaniem prawdziwości danych ;) jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało...

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Wysłany: 28-09-2007, 13:20   

Nie chodzi mi o plagiaty obrazkow czy cos w tym rodzaju ;)
lecz o plagiaty pomyslu, bo na pewnym forum to juz funkcjonuje, wprawdzie jako malowanki i kolorowanki, ale zawsze.

@Amira 
Blogowicz.Team

Wysłany: 28-09-2007, 13:23   

hm, no ale mamy chyba prawo zrobić coś takiego? wiem, że jest forum gdzie takie konkursy to codzienność, ale czy zachodzi to na prawa autorskie? :>

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Wysłany: 28-09-2007, 13:33   

Dlatego napisalam jk - czyli just kidding.

@Amira 
Blogowicz.Team

Wysłany: 28-09-2007, 13:37   

mój błąd - nie zauważyłam :P
a co do zainteresowania.. to myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chcial pokazać na co go stać :) poza tym, takie konkursy sprawią, że chętni będą mogli się nauczyć czegoś nowego :)

djmila 

Wysłany: 21-10-2007, 18:14   

Może dział o Zwierzętach. Każdy by pisał jakie ma zwierze, pytałby się o rady itp

DJ MIŁA
--------------------------------
Spam to choroba każdego noba.

Odpowiedz do tematu