Wysłany: 05-09-2009, 19:40 Zareklamuj się na Forum Blogowicza - Informacje / staty
Niedawno na stronach naszego forum zagościł pasek Adtaily.com. Dla odwiedzających oznacza to możliwość taniej i skutecznej reklamy w naszym serwisie.
Dlaczego warto?
Dziennie odwiedza nas ok. 1000 unikalnych użytkowników, którzy generują około 2 tys. odsłon. Są to głównie ludzie młodzi, nierzadko blogerzy, często poszukujący konkretnej porady lub opinii na różne tematy.
Reklama ma postać pliku graficznego o wymiarach 125x125 pikseli i jest widoczna na wszystkich podstronach forum.
Jak wykupić reklamę?
Bardzo prosto - wystarczy kliknąć link "Reklamuj się na Forum Blogowicza!". W ten sposób otworzymy panel z formularzem, w którym wgrywamy obrazek, podajemy link z krótkim opisem oraz czas jego wyświetlania. Następnie dokonujemy płatności w dogodny dla nas sposób - dostępny jest m.in mTransfer, przelew z konta PayPal oraz obsługa wielu polskich banków.
Po akceptacji moderatora (maks. 24h) reklama jest widoczna w naszym serwisie.
p.s. ustawiłem właśnie atrakcyjną cenę promocyjną dla reklamy w boksie. Oferta jest ograniczona czasowo i raczej prędko się nie powtórzy zapraszam do promocji własnych stron
Adtaily zakończył analizę naszego forum i według ich licznika na chwilę obecną mamy 55'383 odsłony reklamy miesięcznie.
Według Google Analytics te dane prezentują się następująco (5.09.2009-5.10.2009):
* 33 460 Odwiedziny
* 28 937 Bezwzględna liczba niepowtarzalnych użytkowników
* 68 647 Odsłony
szczerze powiedziawszy to ta prosta reklama dodatków na bloga ma lepsze wzięcie niż statyczna reklama, którą dał folog dużo zależy od kreacji i jej tematyki. Odwiedza nas sporo ludzi z różnych stron internetu - co daje dość szerokie grono zainteresowań - nie tylko blogami.
Jak widzicie na górze do dnia 20 listopada 2009 trwać będzie promocja na reklamę. Serdecznie zapraszam do promowania swoich stron tylko 2 złote dziennie!
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 754 Skąd: Gdynia
40 Blogs
Wysłany: 03-11-2009, 16:18
No i Arka też dopadł kryzys, co wydawało się mało prawdopodobne
Gdyby było co reklamować to może i bym poświęcił te 2zł ale nie pisze, nie prowadze, i nie mam tez strony z petycja sledzikową nk :O
dlaczego kryzys? jesteśmy nową stroną dla reklamodawców, ci "googlowi" to raczej o nas nie wiedza tylko puszczają masówki, dlatego muszę jakoś zachęcić do reklamowania się na naszym forum a promocje to jeden ze sposobów
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 754 Skąd: Gdynia
40 Blogs
Wysłany: 03-11-2009, 16:40
to w żartach oczywiście było , swoją drogą forum Blogowicza to chyba jedyne miejsce gdzie nie przeszkadza mi górna reklama, bo w sumie ładnie się komponuje z całym wyglądem strony
jak widać w porównaniu z poprzednim tygodniem około +17%
co warto reklamować? ciężko odpowiedzieć na to pytanie... na pewno wszystko co związane z blogami (swoje blogi, toplisty, konkursy, dodatki do WP), grafiką (poradniki, programy, kursy) i fotografią (sprzęt, fotoblogi, poradniki) a także młodzieżą (ciuchy, sprzęt elektroniczny, szkoła, kursy językowe, ściągi). Oprócz tego polecam tematykę naszej klasy - czyli dodatki i strony konkurencyjne dla niej. Już niebawem warto będzie zareklamować strony z kolędami i prezentami na świątecznymi. Do tego czasu reklamować się mogą serwisy z muzyką, wszelkiego rodzaju ściągarki plików z wrzuty czy youtube oraz strony z grami i serwery gier - najpopularniejszym tematem w dziale gier jest COD4.
Oczywiście inna tematyka może być również ja podałem sugestie tematyczne dla forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum