Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.

Najlepsze polskie gry online z nagrodami

Poprzedni temat :: Następny temat
Chłodzenie karty graficznej
Autor Wiadomość
mi3dzi4k
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2006, 18:07   Chłodzenie karty graficznej

Mam pewien problem z kartą graficzną. Gdy włączę jakąś nową gierkę (HOMM5, Black & White 2) karta osiąga temperatury nie z tej ziemi. Gdy jej dotknąłem to aż sobie palec poparzyłem. Rozwiązaniem okazało się odkręcenie lewej obudowy i przystawienie pokojowego mini wentylatora :wstyd: ...wiem wiem, że to prowizorka ale nic innego nie mogłem zrobić. Mam Radeona 9200 z radiatorem. I niewiem czy mam dokupić wiatrak na radiator czy lepiej podczepić owy wiatrak na obudowę. Ale załóżmy, że kupie wiatrak na obudowe...i tu kolejny problem. Nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć dokładnej "instrukcji" zamontowania tego wiatraka. Bardzo proszę o pomoc, bo nie mam zamiaru kupować nowej karty. Czy ktoś mi poradzi jak zamontować wentylator na obudowie bądź na radiatorze od karty graficznej Radeon 9200?

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 13-07-2006, 21:17   

Najlepiej pojdz do jakiegos dobrego sklepu ze sprzetem i sie wypytaj. A jak juz ci poradza co kupic to pewnie i zamontuja. Sam nic nie wymyslaj i zdaj sie na profesjonalistow, ja zostawilam im prace przy laczeniu dwoch kompow i dobrze sie spisali :D

A co do chlodzenia, to podobno wodne jest najlepsze, ale ja sie na tym nie znam.

mi3dzi4k
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2006, 21:59   

Tak...wodne jest najlepsze ale za to i najdroższe jeśli chodzi o cene samego produtktu i montażu. Jutro idę do sklepu i się wypytam czy mają jakiś wentylatorek na moją kartę.

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 48
Wysłany: 13-07-2006, 23:16   

wprawdzie tobie to teraz nie pomoże, ale mi polecono kupienie karty z pasywnym chlodzeniem i jeszcze nie bylo z niąproblemów :) a upały mamy ostatnio niemałe ;)
zapraszam do przewodnika po forum

mi3dzi4k
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2006, 23:56   

Właśnie się dowiedziałem, że muszę kupić wentylatorek 50x50 lub 40x40 ze złączką 3pin. Podłączam go do płyty głównej i przykręcam albo do radiatora albo do obudowy. Jutro doginam do sklepu :D :D

pietrek777
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2006, 09:03   

mi3dzi4k napisał/a
Tak...wodne jest najlepsze ale za to i najdroższe jeśli chodzi o cene samego produtktu i montażu. Jutro idę do sklepu i się wypytam czy mają jakiś wentylatorek na moją kartę.

...no i istnieje ryzyko przecieku, a wtedy!.... :zdziwko: :przestraszony:
:)

mi3dzi4k
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2006, 09:50   

Rozwiązałem problem!!! Kupiłem wiatraczek o średnicy 50x50 mm na allegro za 12 zl i przykręciłem go do obudowy. Karta graficzna już się nie grzeje i wszystko gra :) Ale dzięki wam ogólnie za porady

Odpowiedz do tematu