Mam pewien problem z kartą graficzną. Gdy włączę jakąś nową gierkę (HOMM5, Black & White 2) karta osiąga temperatury nie z tej ziemi. Gdy jej dotknąłem to aż sobie palec poparzyłem. Rozwiązaniem okazało się odkręcenie lewej obudowy i przystawienie pokojowego mini wentylatora ...wiem wiem, że to prowizorka ale nic innego nie mogłem zrobić. Mam Radeona 9200 z radiatorem. I niewiem czy mam dokupić wiatrak na radiator czy lepiej podczepić owy wiatrak na obudowę. Ale załóżmy, że kupie wiatrak na obudowe...i tu kolejny problem. Nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć dokładnej "instrukcji" zamontowania tego wiatraka. Bardzo proszę o pomoc, bo nie mam zamiaru kupować nowej karty. Czy ktoś mi poradzi jak zamontować wentylator na obudowie bądź na radiatorze od karty graficznej Radeon 9200?
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1103
Wysłany: 13-07-2006, 21:17
Najlepiej pojdz do jakiegos dobrego sklepu ze sprzetem i sie wypytaj. A jak juz ci poradza co kupic to pewnie i zamontuja. Sam nic nie wymyslaj i zdaj sie na profesjonalistow, ja zostawilam im prace przy laczeniu dwoch kompow i dobrze sie spisali
A co do chlodzenia, to podobno wodne jest najlepsze, ale ja sie na tym nie znam.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
mi3dzi4k [Usunięty]
Wysłany: 13-07-2006, 21:59
Tak...wodne jest najlepsze ale za to i najdroższe jeśli chodzi o cene samego produtktu i montażu. Jutro idę do sklepu i się wypytam czy mają jakiś wentylatorek na moją kartę.
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3294 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 13-07-2006, 23:16
wprawdzie tobie to teraz nie pomoże, ale mi polecono kupienie karty z pasywnym chlodzeniem i jeszcze nie bylo z niąproblemów a upały mamy ostatnio niemałe
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Właśnie się dowiedziałem, że muszę kupić wentylatorek 50x50 lub 40x40 ze złączką 3pin. Podłączam go do płyty głównej i przykręcam albo do radiatora albo do obudowy. Jutro doginam do sklepu
pietrek777 [Usunięty]
Wysłany: 19-07-2006, 09:03
mi3dzi4k napisał/a
Tak...wodne jest najlepsze ale za to i najdroższe jeśli chodzi o cene samego produtktu i montażu. Jutro idę do sklepu i się wypytam czy mają jakiś wentylatorek na moją kartę.
...no i istnieje ryzyko przecieku, a wtedy!....
mi3dzi4k [Usunięty]
Wysłany: 19-07-2006, 09:50
Rozwiązałem problem!!! Kupiłem wiatraczek o średnicy 50x50 mm na allegro za 12 zl i przykręciłem go do obudowy. Karta graficzna już się nie grzeje i wszystko gra Ale dzięki wam ogólnie za porady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum