Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 17 Mar 2006 Posty: 229 Skąd: Chełm
Wysłany: 21-03-2006, 19:28 [drukarka] problem z tuszem
Witam, mam użądzenie wielofunkcyjne lexmark x3330 i po napełnieniu tuszu pisze, że nieprawidłowy lewy tusz. Lewy - czyli czarny. Co mogłem źle zrobić? Co mogę poprawić? Czekam na odpowiedź!
Wysłany: 21-03-2006, 19:34
Ja też mam urządzenie wielofunkcyjne Epson Stylus-RX425 i też napełniałem sam czarny tusz. No i po włożeniu do drukarki, wogle go nie wykrywa, a dzieje sie tak bo podobno nowe drukarki mają tonery z chipami, że po skończeniu sie w nich tuszu nawet po napełnienu drukarka odczyta jakby był już pusty.
Ja mam lexmarka Z45 w domu i tusz najczęściej tankuję dwie przecznice dalej. Nabój ten sam, napelniany co jakis czas.
Moja mama w pracy też ma lexmarka, tylko że jakąś potężną i drogą machinę (jak sie dowiem model to podam) i znalazła zamiennik oryginalnego tuszu. Zamiast ponad stówę za tusz - płaci 25 zł.
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 23-03-2006, 15:54
wprawdzie problem dotyczy epsona i hp, ale wlasnie wyczytalem w gazecie, ze drukarki czesto zapamietuja numery seryjne 3 ostatnich pojemnikow, wiec jesli dopusciles do tego aby pojemnik drukarka uznala za pusty a potem napelniales go recznie strzykawka to wedlug drukarki on nadal może wlasnie być jako pusty.
wypada teraz poszukać co robić z takim fantem w przypadku lexmark.
w HP trzeba powkladać stare pojemniki i potem jeszcze raz ten napelniony a do kasowania pamieci w epsonach jest specjalne urzadzenie za okolo 50pln...
źródło: komputer świat 7/2006
niby dla laików a jednak się przydaje
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
ale wy macie problemy...
ja do kombajna laserowego napelniam za 20pln i starcza na 2-3k stron
idz do miejsca gdzie napelniaja i powiedz ze chcesz napelnic i czy czegos takiego jak htsz mowi nie bedzie
jak facet powie ze bedzie to wiesz co jest
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 10-04-2006, 21:16
no to miałem racje
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum