Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 18-03-2006, 11:03
Karol napisał/a:
Avant Browser i Maxthon są to jedynie nakładki na Internet Explorera, przez co mają one praktycznie te same problemy z bezpieczeństwem i przestarzały silnik wyświetlania stron.
Czy chociaz uzywałes jednego i drugiego zebys mogl tak sadzic? A nawet jeśli to nie znasz struktury budowy zebys adzic ze maja slabe zabezpieczenia. Zostań sobie przy tym swoim firefoxie i juz,'' zadnych mnichów nam tu nei potrzeba do nawracania''.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 18-03-2006, 11:06
Ja nie czuje sie zagrozona ze strony internetu. Moj komputer ma szereg zabezpieczen i przeinstalowuje winde raz na rok, ale nie dlatego ze mam wiry ale dlatego, ze przy "zabawie" zawsze cos skopie i pozniej jak nie widze innego wyjscia to musze naprawiac. Uzywam tej przegladarki ponad dwa lata i nigdy nie mialam sytuacji w ktorej wirusy by mi cos zniszczyly.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 17 Mar 2006 Posty: 229 Skąd: Chełm
Wysłany: 18-03-2006, 11:06
Artur napisał/a:
Czy chociaz uzywałes jednego i drugiego zebys mogl tak sadzic?
Avant Browser - używałem i kiedyś myślałe, że to najlepsza przeglądarka. Orientacje się zmieniają, a co do Maxthon - masz rację, nie użwałem.... ale można stwierdzić, że jak nakłądka na IE, to ma duże powiązania z budową IE, którą również używałem ;] Dobra ja nie chcę się z wami kłócić, a może bardziej chcę przekonać tych, który standardowo nic nie zmieniając używają IE
Najczęstszymi ataki na winde są skany. Widziałam kiedyś jak pojawił się na dysku dziwny folder i po chwili zniknął. Nie sądze, żeby była to sprawka Ie ;]
Ja korzystam z FF i z IE wiadomo , jak sie tworzy szablony to wypada widziec jak wyglądaja one w obydwu przygladarkach .:)
A ktora lepsza ? hmm.. mysle ze to zalezy tak jak pisze Frozen po zainstalowaniu maxtona IE jest ok i ma ten plus że wlasnie filtry widać i strony zapisane w txt^^ ale ja uzywam jako glownej przegladarki firefoxa , IE to ewentualnie to kilku gier bo do nich trzeba jave virtual machine miec (i to tak nawiasem mowiąc jest wielka zaleta ie - własnie ta java )
ehh...
jak dla mnie te rozmowy to spam
kazdy pisze ze IE to shit (ktos zaprzeczy?) i FF/Opera/nakladka na IE jest najlepsza...
kazdy znajdzie cos dla siebie
ja lubie Opere bo wg mnie ma lepszy cache od FF i lepszy system paneli (ten z lewej)
za to FF ma kilka bardzo dobrych wtyczek i tez go czasami uzywam
nie piszcie ze TA przefladarka jest najlepsza bo to kwestia upodoban
Kitana napisał/a:
Widziałam kiedyś jak pojawił się na dysku dziwny folder i po chwili zniknął.
to mogl byc tez folder tymczasowy np dla aktualki windowsa...
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
gdy wejdziemy na nia w firefoxie to po kliknieciu instalacji dodatka zrobi sie to automatycznie.
a mozna tam znalezc takie bajery jak np. klienta gmaila, pogodynke, i html tidy ktory pokazuje nam bledy (o ile są) w kodzie strony, którą oglądamy, wszystko to można wrzucić chociażby w pasek stanu
Wiek: 19 Dołączyła: 16 Mar 2006 Posty: 22 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 18-03-2006, 20:37
..i przestrzeń na przeglądanie strony będzie mieścić się w wymiarach 550x400 px.
Osobiście nie lubię takich gadżetów, ale znajdą się tacy, co skorzystają - bankowo.
Ja używam od ponad roku Opery i w pełni jestem zadowolona. W dodaktu ostatnie wersje nie mają reklam.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 17 Mar 2006 Posty: 229 Skąd: Chełm
Wysłany: 19-03-2006, 09:50
Sylwia napisał/a:
jak sie tworzy szablony to wypada widziec jak wyglądaja one w obydwu przygladarkach .
- do tego służy właśnie wtyczna na FF, która po jednym kliknięciu otwiera witryny internetowe w karcie Firefoxa używając IE - można również odkliknąc i wracamy do FF;] (pobrać ją można stąd )
en-songe napisał/a:
..i przestrzeń na przeglądanie strony będzie mieścić się w wymiarach 550x400 px.
- chyba jedyne rozszerzenie pomniejszające przestrzeń oglądania strony jest Google Toolbar for Firefix, reszta jest do ukrycia
Wysłany: 19-03-2006, 18:56
Firefox jest zbyt podobny do IE, i do tego zbyt dziurawy, aktualnie najwięcej dziur znajduje się właśnie w nim, w Operze najmniej. I to właśnie z kwestii bezpieczeństwa uzywam tej trzeciej. A pzoa tym funkcjonalność, testy CSS wypadły najlepiej - tylko Opera 9.0 narazie w fazie beta, w pełni obsługuje jego mozliwości. Inne przeglądarki na winnshita niestety tym się pochwalić nie moga. Ani tez szybkością, bezwględnie góruje pod tym względem Opera. No ale fakt faktem, walcze przede wszystkim z IE, dlatego jak już to nie korzystajcie z niego, z FF czasem korzystam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum