Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3137 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 26-11-2006, 19:14
zaskoczony mailem delete postanowiłem wspomnieć o tym na forum, nie będe cytował, posłużę się formą opisową.
delete odpisała mi, że jednak rezygnuje z zaproszenia bo z tego co przeczytała google udostepnia dane osobom trzecim (nie napisała komu...) w kolejnej wiadomości dodała, że chodzi o Imie, nazwisko i adres IP.
chciałem oznajmić, ze to typowe i nie wystepuje jedynie na gmailu, nasze polskie strony robią jeszcze więcej. podczas zakładania kont, wypytują nas o wiek, płec, miasto, zarobki, zainteresowania itp. - często jak się czegoś nie zaznaczy to nie załozymy konta, po co im to ? no do celów marketingowych, zeby potem wysyłać dodatkowo spersonalizowane reklamy na skrzynke w jeżeli firma ma właścicieli miedzynarodowych to te dane lataja po calym swiecie
google mail pyta sie przy rejestracji o imie i nazwisko, ale nie sadze aby podanie tego bylo obowiazkowe, to raczej polityka personalizacji skrzynki nie wysyla nam rkelam, a adsence wewnatrz konta mozna zablokowac
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Dodałam jeszcze że jest mi szalenie z tego powodu przykro, że wyłudziłam zaproszenie i z nigo nie skorzystałam.. żeby nie było.. - to był mój pierwszy i ostatni raz ..
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3137 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 26-11-2006, 19:58
nie chodziło o wyłudzanie, bo co jakiś czas dostaje nowe zaproszenia, tylko o ten powód, dla mnie śmieszny szczególnie, że gmail to naprawde dobra skrzynka.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
na pewno o wiele lepsza od darmowego na interia.pl
Tak się składa, że mam kilka skrzynek i używam ich w zależności od potrzeb- a że nie są one zbyt wielkie pomyślałam o gmailu.. lubię mieć wybór - i lubię go dokonywać sama... co do interii- narazie nie mam zarzutów..
strona opisująca zalety gmaila, jest tam także część o prywatności (po ang.) i z tego co wyczytałem prawie niczym się te informacje nie róźnią o tych o których pisałem wyżej - czyli podobnego postepowania innych firm, interii też poczytajcie sobie regulaminy
Jedyne co mnie w gmailu denerwuje, to problemy z załącznikami. Ale to też da się rozwiązać. (; A tak ogółem, korzystam już bardzo długo i podoba mi się.
_________________ "Niezatapialny jesteś, gdy z nim na wody życia wypływasz... Pan bowiem światłem, zbawieniem mym, nie lękaj się on z Tobą jest..." Perły i Łotry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum