Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Wysłany: 04-01-2007, 17:43 jak ściągnąć film z Youtube lub video google ?
Czy nie ma żadnego sposobu, żeby filmy np. z Youtube ściągnąć na komputer (żeby oglądać je na własnych odtwarzaczach)? Bardzo mi na tym zależy, ale wydaje mi się, że to raczej nie jest możliwe, mimo wszystko pytam
instrukcja w skrócie:
1. kopiujemy link do filmu w okienko
2. wybieramy skad to jest , w tym przypadku youtube
3. dajemy download i wybieramy format (.flv, .avi oraz formaty dla psp lub ipod)
4. sciagamy
jeżeli sciągneliśmy plik .flv potrzeba nam odtwarzacza do niego:
Wysłany: 04-01-2007, 20:01
Ogrooomne dzięki, Hytysz, ratujesz mi życie
Szkoda tylko, że filmiki które chciałam sobie zgrać na mp4kę są tylko w formacie .flv, ale trudno, będę dalej szukać innych
W każdym razie jeszcze raz wielkie dzięki.
pliki można konwertować na różne fotmaty... są do tego programy, wystarczy przeczytać czy dany programik obsługuje format wejściowy do konwertowania i wyjściowy jakiego oczekujesz ;P
Wysłany: 04-01-2007, 20:20
Oczywiście, że wszystko jest, trzeba było tylko troszkę poszukać
Na przyszłość trochę pobawię się z Googlami zanim o coś zapytam
Chociaż z drugiej strony, ten temat się może komuś kiedyś przydać
Podaję link do całkiem fajnego artykułu (pobieranie plików + obsługa programu do konwertowania pliku .flv + link do tego programu):
http://www.idg.pl/news/98529_1.html
Podaję link do całkiem fajnego artykułu (pobieranie plików + obsługa programu do konwertowania pliku .flv + link do tego programu):
jakbyś dobrze poczytla to co pisalem w pierwszym moim poście w tym temacie to byś zauważyła, że art w idg, który kleilaś to ten który podałem na pcworld
Wysłany: 04-01-2007, 20:23
Szczerze mówiąc skorzystałam tylko z pierwszego linka, na kolejne nawet nie patrzyłam xD
EDIT:
Ostatecznie i tak program z tej strony na nic się nie zdał, bo, przynajmniej u mnie, zawiesza się przy konwertowaniu (?), dlatego nie pozostaje mi nic innego, jak szukać następnych
Hm... A jak ja ściągam za pomocą wtyczki do Firefoxa lub tej strony to nie ściąga mi się plik z rozszerzeniem .flv. Tylko jakieś Get_Video . I to nie działa --'.
/O matko, ale jestem głupia...
Już wszystko OK. ;D
Wysłany: 13-01-2007, 22:41
Może to, co ja miałam na początku- że jak już się ściągnie film np. ze strony keepvids, to on na naszym komputerze zapisuje się jako dokument getvideo bodajże, któremu dopiero we właściwościach trzeba zmienić nazwę na przykład na film.flv i dopiero wtedy można go konwertować.
Znam tysiace sposobow
Ale najczesciej korzystam z http://www.file2hd.com/
Jest jeszcze kilka sposobow , ale nie chce mi sie nawet wchodzic w zakladki , bo to bite kilka godzin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum