Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
[kupno laptopa] Potrzebuje rady
Autor Wiadomość
Nomik 

Wysłany: 11-10-2007, 15:45   [kupno laptopa] Potrzebuje rady

Doradzcie pls czy ten laptop jest ok? znalazłam go na stronie Vobisu i tak go chce kupic,ale spójrzcie na to jeszcze swoim surowym wzrokiem ;-) http://sklep.vobis.pl/ofe...s5720_mysz.aspx

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 11-10-2007, 18:21   

a doświadczenia wiem, że acer robi dobre sprzęty.
ten wydaje się bardzo uniwersalny. ma wszystko co może się przydać w każdych warunkach. nie wiem, do czego będziesz go używał, ale na pierwszy rzut oka widać, że nie powinieneś się martwić.
komputerek prezentuje się elegancko na zewnątrz i w środku, więc ja bym była za :)

kolednik 

Wysłany: 11-10-2007, 19:00   

jesli nie masz zamiaru przerabiac na nim filmow lamac kodow itp. to powinno wystarczyc na lata ... jednym slowem jest OK

jesli masz kogos znajomego w angli to proponuje tego laptop HP ma wiecej ramu, ''kamerke internetowa i mikrofony'' wbudowane ... cena w przeliczeniu ta sama ;)

jesli masz zamiar uzywac laptopa do ogladania filmow, sluchania muzyki, robienie prostych animacje, przerabianie zdjec no i oczywiscie internet to proponuje cos tanszego ... a reszte wydac na kosmetyki, ciuszki lub swiecidelka :hyhy: to co dziewczyny lubia najbardziej :P

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 11-10-2007, 19:42   

Nomik, to chyba chłopak :luka: w końcu napisane jest
Nomik napisał/a
znalazłem

czy może jakiś błąd się wkradł?

ale facet też może lubić kosmetyki, ciuszki i świecidełka :rotfl:

@Lukem 
Blogowicz.Team
Lord Of Trance

Wysłany: 11-10-2007, 20:53   

Widywałem podobną (a nawet identyczną) konfigurację w niższych cenach u innych producentów. Do tego gwarancja dziwnie krótka (czemu 12 a nie 24 miesiące?). Nie licząc tych dwóch szczegółów wygląda całkiem w porządku...

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 47
Wysłany: 11-10-2007, 21:15   

Amira napisał/a
a doświadczenia wiem, że acer robi dobre sprzęty.
ja wręcz przeciwnie, uważam acera za syf kiłę i mogiłę....

kolednik napisał/a
jesli masz kogos znajomego w angli to proponuje tego laptop HP
hp i to w dodatku z Anglii ? a co z gwarancją ? mieszkam we Wrocławiu a kupując HP muszę liczyć się z tym, że naprawy gwarancyjne wykonuje się w Warszawie...NIE! ale dziękuję ;)

Lukem napisał/a
Do tego gwarancja dziwnie krótka (czemu 12 a nie 24 miesiące?).
owszem, dość zaskakujące, mój posiada gwarancję 24 miesiące door2door ;)

co mogę polecić ?

to co kupiłem sam. Zaopatrzony jestem z składaka firmy Compal (nie compaq!) - firma w polsce słabo jeszcze znana, ale składa laptopy dla firm takich jak HP czy Toshiba ;)
Dostajemy bardzo wydajny laptop w dość średnim opakowaniu, ale jeżeli nie masz zamiaru z nim chodzić po rewiach mody tylko korzystać z jego możliwości to jak najbardziej polecam :)

składak ma to do siebie, że możesz sobie ustawić dowolna konfigurację w zależności od tego na co Cie stać ;)

do dyspozycji jest procesor Intel Core2Duo w przedziale 1,8 - 2,4 GHz
1 lub 2 GB ram ( nie wiem czy montują już 4GB ale jest obsługiwane ;) )
karta graficzna: GF8600M GT 256MB
dodatki typu bluetooth, czytnik kart SD..
matryca 15,4", wbudowana kamerka 2MPix :)
dysk twardy 120 lub 160 na 5400 lub 7200 obrotów ;)

komputery można znaleźć na allegro (np. wystawiane przez bluemobility zachwalane na forum o tematyce notebooków) lub w sklepach komputerowych (u mnie we Wrocławiu znalazłem kilka, w jednym z nich kupiłem)

wiadomo, że należy zwracać uwagę na to kto sprzedaje (jeżeli chodzi o aukcje) i czy na pewno to czego potrzebujemy, chodzi o zestawy Santa Rosta (VBI) i oczywiście gwarancja 24 miesiące najlepiej door2door :)
zapraszam do przewodnika po forum

kolednik 

Wysłany: 12-10-2007, 00:16   

Amira ... ze znaczka kolo nicku wnioskuje ze to dziewczyna :] chyba ze jest jednym i drugim ... no wiesz znaczek jedno slownictwo drugie ...

Htsz gwarancja obejmuje naprawe na calym swiecie w serwisach lub sklepie ktore maja podpisany kontrakt z HP ...

co do tego laptopa mozna dokupic extra gwarancje na 3 lub 5 lat ... obejmuje ona dodatkowo usterki z winy uzytkownika a nie tylko fabryczne ;) np. jak ci upadnie lub wylejesz na niego kawe :hyhy: jak nie sa go w stanie naprawic w ciagu 28 dni daja ci nowego :D mam laptopa z HP i jes spoko oczywiscie z extra gwarancja od nieszczesliwych wypadkow na 3 lata + HP stacjonarny ... jak na razie odpukac dzialja :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez kolednik 12-10-2007, 00:23, w całości zmieniany 1 raz  

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 47
Wysłany: 12-10-2007, 00:22   

być może w tej chwili firmy wychodzą na przeciw ludziom, do niedawna było tak, że się ludzie nie łapali HPków i pozostawało jedynie słanie do wawy ;)

ja poleciłem wydajnego laptopa, w sklepie vobisa podobny do mojego z gorszą grafiką z firmy Toshiba kosztował 6500pln, jeżeli chodzi o baardzo bliską konfigurację imaca (róznica to chyba jedynie ddr3 na grafice apple) to taki laptop kosztuje około 8000-9000pln a ja dałem 4000pln :)

oczywiście wyżej nappisałem o róznych konfiguracjach, w gorszych od mojej Compala FL90 mozna kupić już od około 3500pln
zapraszam do przewodnika po forum

kolednik 

Wysłany: 12-10-2007, 00:27   

tak jak wspomnialem wczesniej ... jesli ma byc tylko do sluchania muzy, ogladania filmow, pisania dokumentow, neta i malych manipulacji grafika to nawet taki za 2000zl wystarczy.

Nomik 

Wysłany: 12-10-2007, 11:27   

jestem dziewczyną wkradł sie chochlik , przepraszam ;-)

[ Dodano: 15-10-2007, 07:36 ]
kolednik napisał/a
tak jak wspomnialem wczesniej ... jesli ma byc tylko do sluchania muzy, ogladania filmow, pisania dokumentow, neta i malych manipulacji grafika to nawet taki za 2000zl wystarczy.

no własnie w sumie do tego co wymieniłes bede uzywała tego laptopa, wyłacznie na pozytek domowy ;-) przegladam jeszcze inne modele i tak wlasnie do konca jeszcze sie nie zdecydowałam.

Odpowiedz do tematu