Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 11-10-2007, 15:45 [kupno laptopa] Potrzebuje rady
Doradzcie pls czy ten laptop jest ok? znalazłam go na stronie Vobisu i tak go chce kupic,ale spójrzcie na to jeszcze swoim surowym wzrokiem ;-) http://sklep.vobis.pl/ofe...s5720_mysz.aspx
a doświadczenia wiem, że acer robi dobre sprzęty.
ten wydaje się bardzo uniwersalny. ma wszystko co może się przydać w każdych warunkach. nie wiem, do czego będziesz go używał, ale na pierwszy rzut oka widać, że nie powinieneś się martwić.
komputerek prezentuje się elegancko na zewnątrz i w środku, więc ja bym była za
Wysłany: 11-10-2007, 19:00
jesli nie masz zamiaru przerabiac na nim filmow lamac kodow itp. to powinno wystarczyc na lata ... jednym slowem jest OK
jesli masz kogos znajomego w angli to proponuje tego laptop HP ma wiecej ramu, ''kamerke internetowa i mikrofony'' wbudowane ... cena w przeliczeniu ta sama
jesli masz zamiar uzywac laptopa do ogladania filmow, sluchania muzyki, robienie prostych animacje, przerabianie zdjec no i oczywiscie internet to proponuje cos tanszego ... a reszte wydac na kosmetyki, ciuszki lub swiecidelka to co dziewczyny lubia najbardziej
Widywałem podobną (a nawet identyczną) konfigurację w niższych cenach u innych producentów. Do tego gwarancja dziwnie krótka (czemu 12 a nie 24 miesiące?). Nie licząc tych dwóch szczegółów wygląda całkiem w porządku...
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3233 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 11-10-2007, 21:15
Amira napisał/a
a doświadczenia wiem, że acer robi dobre sprzęty.
ja wręcz przeciwnie, uważam acera za syf kiłę i mogiłę....
kolednik napisał/a
jesli masz kogos znajomego w angli to proponuje tego laptop HP
hp i to w dodatku z Anglii ? a co z gwarancją ? mieszkam we Wrocławiu a kupując HP muszę liczyć się z tym, że naprawy gwarancyjne wykonuje się w Warszawie...NIE! ale dziękuję
Lukem napisał/a
Do tego gwarancja dziwnie krótka (czemu 12 a nie 24 miesiące?).
owszem, dość zaskakujące, mój posiada gwarancję 24 miesiące door2door
co mogę polecić ?
to co kupiłem sam. Zaopatrzony jestem z składaka firmy Compal (nie compaq!) - firma w polsce słabo jeszcze znana, ale składa laptopy dla firm takich jak HP czy Toshiba
Dostajemy bardzo wydajny laptop w dość średnim opakowaniu, ale jeżeli nie masz zamiaru z nim chodzić po rewiach mody tylko korzystać z jego możliwości to jak najbardziej polecam
składak ma to do siebie, że możesz sobie ustawić dowolna konfigurację w zależności od tego na co Cie stać
do dyspozycji jest procesor Intel Core2Duo w przedziale 1,8 - 2,4 GHz
1 lub 2 GB ram ( nie wiem czy montują już 4GB ale jest obsługiwane )
karta graficzna: GF8600M GT 256MB
dodatki typu bluetooth, czytnik kart SD..
matryca 15,4", wbudowana kamerka 2MPix
dysk twardy 120 lub 160 na 5400 lub 7200 obrotów
komputery można znaleźć na allegro (np. wystawiane przez bluemobility zachwalane na forum o tematyce notebooków) lub w sklepach komputerowych (u mnie we Wrocławiu znalazłem kilka, w jednym z nich kupiłem)
wiadomo, że należy zwracać uwagę na to kto sprzedaje (jeżeli chodzi o aukcje) i czy na pewno to czego potrzebujemy, chodzi o zestawy Santa Rosta (VBI) i oczywiście gwarancja 24 miesiące najlepiej door2door
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 12-10-2007, 00:16
Amira ... ze znaczka kolo nicku wnioskuje ze to dziewczyna chyba ze jest jednym i drugim ... no wiesz znaczek jedno slownictwo drugie ...
Htsz gwarancja obejmuje naprawe na calym swiecie w serwisach lub sklepie ktore maja podpisany kontrakt z HP ...
co do tego laptopa mozna dokupic extra gwarancje na 3 lub 5 lat ... obejmuje ona dodatkowo usterki z winy uzytkownika a nie tylko fabryczne np. jak ci upadnie lub wylejesz na niego kawe jak nie sa go w stanie naprawic w ciagu 28 dni daja ci nowego mam laptopa z HP i jes spoko oczywiscie z extra gwarancja od nieszczesliwych wypadkow na 3 lata + HP stacjonarny ... jak na razie odpukac dzialja
Ostatnio zmieniony przez kolednik 12-10-2007, 00:23, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3233 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 12-10-2007, 00:22
być może w tej chwili firmy wychodzą na przeciw ludziom, do niedawna było tak, że się ludzie nie łapali HPków i pozostawało jedynie słanie do wawy
ja poleciłem wydajnego laptopa, w sklepie vobisa podobny do mojego z gorszą grafiką z firmy Toshiba kosztował 6500pln, jeżeli chodzi o baardzo bliską konfigurację imaca (róznica to chyba jedynie ddr3 na grafice apple) to taki laptop kosztuje około 8000-9000pln a ja dałem 4000pln
oczywiście wyżej nappisałem o róznych konfiguracjach, w gorszych od mojej Compala FL90 mozna kupić już od około 3500pln
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 12-10-2007, 00:27
tak jak wspomnialem wczesniej ... jesli ma byc tylko do sluchania muzy, ogladania filmow, pisania dokumentow, neta i malych manipulacji grafika to nawet taki za 2000zl wystarczy.
jestem dziewczyną wkradł sie chochlik , przepraszam ;-)
[ Dodano: 15-10-2007, 07:36 ]
kolednik napisał/a
tak jak wspomnialem wczesniej ... jesli ma byc tylko do sluchania muzy, ogladania filmow, pisania dokumentow, neta i malych manipulacji grafika to nawet taki za 2000zl wystarczy.
no własnie w sumie do tego co wymieniłes bede uzywała tego laptopa, wyłacznie na pozytek domowy ;-) przegladam jeszcze inne modele i tak wlasnie do konca jeszcze sie nie zdecydowałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum