Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Ja aktualnie używam Opery, wcześniej miałem FF. Lisek czsami trochę źle odczytuje skrypty i dodatkowym, sporym misusem jest to, że nie interpretuje wyglądu suwaka. Ogólnie Opera ma więcej przydatnych mi (webmsterowi ) funkcji. Jestem za OPERĄ!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 20-12-2006, 20:34
Skoro Htsz mnie upomniał [ ] to powiem dlaczego wole Opere nad FireFoxem. Z prostej przyczyny, Opera ma więcej przydatnych dla mnie funkcji niż Lis. Łatwiej jest mi się przesiąść z tej co dotychczas używałam (Maxthon) na Operę, bo po paru chwilach można ją tak samo skonfigurować.
W dodatku działa bardzo szybko i wydaje mi się, że w ogóle jest bardziej konfigurowalna niz FF.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2981 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 20-12-2006, 20:39
jeżeli chodzi o gołe FF i Op. to niestety nie zaprzecze i nie potwierdze bo sam nie wiem jak to jest, wyczytałem, ze Opera ma w standardzie wiele dobrych funkcji, które trzeba w ff dogrywać, ale pewne jest także, że Firefox ma ponad 2tys. wtyczek
odsyłam do strony:
http://pbm.jogger.pl/file...tension-to.html
p.s. userzy mówia, ze opera jest szybsza, moglbym to potwierdzic, ale niestety nie umiem sie do niej przyzwyczaic, nie czaruje mnie sob± tak jak to robi FF
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 20-12-2006, 21:35
Htsz napisał/a:
onad 2tys. wtyczek
A 4/5 to pewnie jakies nikomu nie przydatne pier****, albo ta sama wtyczka w roznych wersjach od innych autorow. Po co wspominac o takiej ilosci wtyczek jak na pewno nikt by nie skorzystal nawet z polowy czy 1/4
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
p.s. userzy mówia, ze opera jest szybsza, moglbym to potwierdzic, ale niestety nie umiem sie do niej przyzwyczaic, nie czaruje mnie sob± tak jak to robi FF
ja mam dokladnie tak samo z opera
aczkolwiek czasami siadam do ff ze wzgledu na kilka niezastapionych wtyczek
ps. jest szybsza
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2981 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 21-12-2006, 17:05
Frozen Lust napisał/a:
Po co wspominac o takiej ilosci wtyczek jak na pewno nikt by nie skorzystal nawet z polowy czy 1/4
dlatego podałem strone, na której koleś w fajny sposób pokazuje te najciekawsze i wcale nie jest ich mało, a wiele z nich bardzo ułatwia zycie i pomniejsza potrzebe instalowania kilku/nastu dodatkowych programów na komputerze.
Ostatnio przeglądałem ile osób ma poszczególne przeglądarki. Najwięcej jest oczywiście internautów, którzy mają IE. Firexofa ma bodajże 24%, a Operę bardzo mało, ale nie pamiętam dokładanie ile Ja od jakiegoś już czasu korzystam z Firefox'a (po tym jak coś mi się z Operą stało). Popieram takie akcje jak Browse Happy, ale Micro$oft podobno (?) pracuje nad nowym IE, które ma bić na głowę swoich poprzedników. No cóż pożyjemy, zobaczymy.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 22-12-2006, 17:10 ]
przypomne, ze porównujemy FF i Opere, wiec nie piszmy tu nad czym pracuje M$
A 4/5 to pewnie jakies nikomu nie przydatne pier****, albo ta sama wtyczka w roznych wersjach od innych autorow. Po co wspominac o takiej ilosci wtyczek jak na pewno nikt by nie skorzystal nawet z polowy czy 1/4
przejrzałaś w ogóle bazę tych nikomu nie przydatnych pierdół? wprawdzie sam korzystam z niewielu (póki co brak czasu na zapoznanie się), ale właśnie ten spory wybór jest plusem - jedni docenią powiadamiacza Gmail czy IETab (np. ja), inni Sapera.
sorry ale na uogólnienia jestem uczulony...
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Wysłany: 23-12-2006, 23:56
Tak, przejrzałam. Nie są mi potrzebne.
Po co powiadamiacz jakiś na Gmaila, skoro można subskrybować RSS?
Jak sam zauważyłeś - korzystasz z niewielu, więc tym samym potwierdziłeś moje słowa ;]
Wysłany: 24-12-2006, 00:35
Frozen Lust napisał/a:
więc tym samym potwierdziłeś moje słowa ;]
gwoli ścisłości nie potrwierdził, bo napisałe też, że nie wszystkie przeglądał
Frozen Lust napisał/a:
Po co powiadamiacz jakiś na Gmaila, skoro można subskrybować RSS?
ja uzywam gmail managera i powiem ci, ze rss wysiada, w dodatku po kliknięciu na maila na stronie nie otwiera mi się otulook tylko w zakładce w tle przenosi i loguje mnie do gmaila
Luke Mica napisał/a:
ale właśnie ten spory wybór jest plusem
lepiej jest mieć wybór z wielu niż go nie posiadać a dość znaczna liczba wtyczek ma wiele przydatnych funkcji, bez klikania po stronach wiem to co mi potrzebne na bierząco i wizualnie jak w przypadku pogodynki..
Wysłany: 24-12-2006, 01:33
Htsz napisał/a:
otwiera mi się otulook
Mnie rownież nie. W Operze przenosi od razu do tego maila.
Nie uzywam zadnego programu do poczty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum