Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wiatam. Dzisiaj na swoj komputer pobralem Paltalka... i mam teraz do was pytanie.Jak z niego korzystać? No wiecie... wchodzic na różne pokoje,szukac ludzi z polski itd.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mnie pokieruje... thx
_________________ "Ty tylko mnie poprowadź
Tobie powierzam mą drogę..."
korzystałam... zabieracz czasu, ale ludzie są bardzo przyjemni. bardzo miłe rozmowy przeprowadziłam i poznałam fajne osoby
po zalogowaniu pojawia Ci się podłużne okno. w tym oknie pojawia się mniejsze - małe - tak kliknij 'browse all rooms'. pojawi Ci się okno, gdzie klikniesz w lewym oknie Europe, w prawym oknie pojawią się państwa. wiadomo - szukasz Polski i klikasz (chyba dwa razy, żeby się otworzyło). pojawią Ci się aktualnie uruchomione pokoje. Klikniesz dwa razy na jakąś nazwę i wejdziesz do pokoju. tam już poradzisz sobie... aby mówić naciskac 'push to talk', jednak wcześniej zawsze muusisz najpierw podnieśc rękę 'raise'. na paltalku obowiązują kolejki do mówienia. i radzę nie wciskać się na chama, bo banują. tam osoby moga Ci pomóc z ustawieniem klawisza na klawiaturze, żeby nie musieć wszystkiego robić za pomocą myszki. będzie wygodniej.
i teraz tak. moje rady, jako osoby, która siedziała tam.
uważaj na Soliego. to psychol. ludzie potrafili nawet na niego policję wezwać. wyzywa, robi głupie żarty i mówi, że jest fajnie. facet mieszka w stanach i bardzo lubi wyrażać opinie. nazwa jego pokoju to coś w stylu 'Irlandia już była' czy coś takiego.
pierwszy pokój, który powinieneś zwiedzić i który jest ogólnie dobrym wstępem, to pokój Alicji. tam są ludzie, którzy na pewno pomogą Ci się przystosować. od razu, jak tam trafisz, pozdrów wszystkich od aasiek ciekawe, czy mnie pamiętają. ja bardzo dobrze zapamiętałam ich wszystkich nazwa pokoju to coś związanego z rozmowami, ale jest napiane, że Alicja zaprasza.
mam nadzieję, że ten pokój jeszcze istnieje. jak nie, to musisz sobie radzić sam.. tylko nie kłóć się z Solim. nie ma sensu. to stary alkoholik, który szuka radości w dogryzaniu innym
o, takie moje rady większość osób tam jest starszych, ale młodzi też się trafiają. to raczej sosób komunikacji dla tych, którzy jakiś czas temu wyjechali i tęsknią za polską mową.
Dzieki że mi pomoglas Ale juz dostalem bana w niektórych pokojach...
wiesz dlaczego? Bo siedzą tam stare komuchy co chcą zmieniać Polske będąc za granicą...
A tak w nawiasie to fajne rozmowy tam leca... ale jak juz mowilem... powiedzialem pare slow na temat ich zachowania i dostalem bana
_________________ "Ty tylko mnie poprowadź
Tobie powierzam mą drogę..."
Zawsze tak jest, trzeba wiedzieć z kim i o czym rozmawiać.A ich ulubionym zajęciem to banowanie... Mi się nigdy nie zdarzyło, ale wiem, że to jest masowo robione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum