Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 04-06-2006, 15:57 powolne zamykanie / otwieranie systemu
Nie mogę znaleźć przyczyny powolnego zamykania sie systemu i otwierania. Czas obydwu ok. 25 sek Pomimo, że (odchaczyłem ) większość programów które uruchamiają się podczas ładowania. System op. Windows XP
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2981 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 04-06-2006, 17:15
ja mierzyłem wczoraj czas włączania komputera i wynosił on 65 sekund a z zamykaniem to często jest tak, że napis "zamykanie systemu" widać w nieskończoność, widocznie pliki systemowe mają jakieś błędy
możesz spróbować zrobić nakładke na obecny system, XP na to pozwala
Zaproszone osoby: 4 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Kłodzko
Wysłany: 05-06-2006, 16:30
ja proponuję ściągnąć sobie programik HijackThis i wykonać log rejestru. Później log wrzucić na forum mks vir'a i czekać na odpowiedź. Mi to pomaga przy wszystkich dolegliwościach systemu.
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 98 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 414 Skąd: Dom
Wysłany: 05-06-2006, 16:58
mi sie najdluzej ladowal 15 sec a naj krocej 11 a teraz po 13 sec
_________________ Gość No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie.
_________________ Gość No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie.
Wysłany: 16-06-2006, 09:44
W ostatnim numerze PC Format było o wolnym ładowaniu się komputera i jak sobie z tym poradzić. Polecam gorąco, bo wykonałem tylko jeden z 8 punktów i otwieranie programów przyspieszyło się do nawet 15 sek. (w Photoshopie najbardziej widoczne ). A komputer otwiera mi się ok 25-30 sek. - czyli tyle ile Windows wg. Microsoftu powinien się uruchamiać (5.sek ze stanu uśpienia, 20 z hibernacji). Polecam też defragmnatację dysku, też nieźle przyspiesza (muszę sam niedługo zrobić ).
_________________ I, cry, when angels deserve to die, in my, self righteous suicide...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum