Wysłany: 24-04-2007, 17:37 Rozłączenie internetu w cieci LAN
System operacyjny: Windows XP Media Center.
Problem polega na tym, że włączając różne gry internetowe, np Call of Duty, Soldat, etc, rozłącza internet, jestem podłączony do sieci LAN, Modem podłączony jest do innego komputera, a stamtąd kablem sieciowym do Switcha, a ze Switcha do mojego kompa. Mam zmienne IP, Sieć z Neostrady. Wszystkie strony web działają normalnie, gg tak samo. Podczas rozłączenia nie rozłącza internetu na drugim komputerze, tylko jakby nagle ktoś odpiął kabel sieciowy z komputera, na którym się go uruchamia. Rozłączenie następuje po naciśnięciu klawisza np. Odświeź servery i tak dalej.
Proszę o szybką pomoc,
Shifty
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3294 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 24-04-2007, 18:49
nie lepszym rozwiązaniem byłby router ? te obecnie sprzedawane mają w sobie modem adsl, rozdzielnik na 4 (lub wiecej) portów, bramki voip, firewalla i opcje dotyczące gier online
być może coś z konfiguracją/udostepnianiem jest nie tak, skoro tylko przy grach cie wywala...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 98 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 416 Skąd: Dom
Wysłany: 24-04-2007, 20:56
Jeżeli masz avasta, on moze nie dopuszczac, jak gralem w soldata tak samo mialem, dopuki w avascie nie odblokowalem polaczenia
Wysłany: 25-04-2007, 15:02
Kutwa napisał/a
avasta
też go mam i nie przypominam sobie aby trzeba było uwierzytelniać gry sieciowe...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Avasta nie mam, mam Kaspersky Internet Security, A nawet, jakbym miał w nim pogrzebać, to na którym kompie zmienić ustawienia?? Na tym co modem, czy na tym drugim??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum