Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 13-11-2006, 14:45
Tylko Windowsa, ale pamietam swoje doswiadczenia - choc nieliczne - z dosem zwlaszcza wtedy gdy trzeba bylo zrobic porzadek z kompem.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 13-11-2006, 18:14
Luke Mica napisał/a:
w LO siedziałem na MacOS-ie - wielu ludzi zachwyca się jego żelkowatym wyglądem, mi on zbrzydł po paru lekcjach.
Zelkowatym?? Niezłe określenie Według mnie jest niego bajerzasty i "gadżeciarski", ale Windows Vista już się zdążył do niego upodobnić. Czemu? Długa historia, a fakt jest faktem
Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 13-11-2006, 18:26
Luke Mica napisał/a:
Visty jeszcze nie widziałem na żywo, ale nie spieszy mi się. może za rok, dwa...
Na mojej uczelni nie cieszy się on jakąś szczególną popularnością, ale zauważyłam u kilku osób, takich fanatyków szanownego Microsofta, jak wygląda i z klikoma fanatykami MacOSa skomentowałam jej wygląd. Zresztą polecam do osobistego wglądu, jeśli ktoś chce się przekonać
kazdy z nas chcac - nie chcac uzywa linuxa
jak?
chociazby przegladajac forum - serwer jest na linuxie
do maca mam uraz psychiczny ze szkoly (tak samo jak do win 3.11)
windows jest w miare ok
wystarczy tylko powylanczac 80% opcji userom zeby byl bezpieczny
wbrew powszechnym opiniom z poziomu usera mozna rozp***** caly system
co do linuxa to opinia ze jest bezpieczny jest ZLA
dlaczego?
bo malo ktory jest dobrze skonfigurowany...
zeby linux byl bezpieczny trzeba go dobrze skonfigurowac!
a to wcale nie jest takie proste...
za to uzytkowanie linuxa moze sie nie roznic od siedzenia na windzie dzieki nakladkom graficznym
plusem dla liuxa jest tez to ze pakiety instalacyjne zawieraja czesto po kilka tysiecy darmowych programow
no jest jeszcze jedno - system operacyjny ze srodowiskiem graficznym ktory nie wymaga dysku (sic!) moze sie przydac w awaryjnych sytuacjach
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
linux mandriva spring 2007 (aby spróbować pojąć system zostało zakupione 6 książek o tym systemie i kilka kursów na CD, ale nie zrażam się tym, lubię grzebać w konsoli oraz Windows XP
Ogolnie na moim wlasnym , prywatnym wylacznie moim kompie mam XP Pro , a na drugim dysku twardym mam XP Media Center , ale korzystam tez z dwoch roznych Vist , tyle ze na kompie jednej siory i ojca.
A jeszcze na kompie innej siory z Mac OSa.
W domu najstarszej jest Linux jej i jej chlopaka(palanta) , ale nawet nie dotykalem...
Ale mam maly kontakt z Linuxem , bo kolega ma i uwazam ze to jak dla mnie gowno wiec w moim domu , poki nie potrzebny , to nie bedzie go.
[ Dodano: 25-04-2008, 18:03 ]
Bys cie sie nie pogubili , to mam trzy siory w tym dwie maja trzy kompy , jedna jednego , jedna dwa , tyle ze jedne w domu w ktorym nie mieszka , ale ktory wynajmuje i jedne w domu gdzie mieszka i ma jednego kompa , jak w jej domu , tyle ze to nie jej dom.
Mam nadzieje ze teraz sie pogubiliscie
[ Dodano: 25-04-2008, 18:04 ]
Boze , jak ja to uwielbiam robic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum