Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 28-12-2006, 09:33
Kuźwa, ja nic nie klikam, a moje gg masowo rozsyla ludziom wirusy i kazdy do mnie z psykiem, ze to otworzyli. Dopiero robilam formata i znow musze, bo się dziadostwo przyplątało. Wrrrr....
UWAGA: Przed skanowaniem antywirusem upewnij się, że masz najnowsze bazy!!!
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 28-12-2006, 17:11
Ja wiem jak się pozbyć wirusów, ale i tak najlepszy jest format moim skromnym zdaniem, chociaz czasami jest zbyteczny, to tym razem musze, bo będę się drugiego systemu pozbywac i zamienie na ubuntu
wiadomość możesz dostać jeżeli ktoś zainfekowany ma cie na liście. jeżeli na dysku posiadasz pozostałości po programie Gadu-Gadu (foldery z profilami i danymi) to trojan jest wstanie przejąć zapamiętane hasła i liste kontaktów. jeśli na domiar złego masz zainstalowany program gg (nie musisz go używać) z tego co zrozumiałem trojan sam go potrafi uruchomić i rozsyłać sie po kontaktach.
jeżeli nie będziesz klikać w odnośniki i obrazki niewiadomego pochodzenia i treści nic ci raczej nie grozi w tej sprawie
zainstalowany program gg (nie musisz go używać) z tego co zrozumiałem trojan sam go potrafi uruchomić i rozsyłać sie po kontaktach.
nie musi byc zainstalowany - wystarczy mu profil gg - ma wbudowana obsluge protokolu gg wiec wystarczy mu lista kontaktow i haslo ktore genialne gg nie koduje
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
Gg to ja mam ciągle, bo moja siostra używa. Ale ja linków nigdy nie klikam (bo od nieznajomych i znajomych nie dostaje) chyba, że z kimś gadam i on mi mów: prześle Ci zaraz zdjęie śmieszne. To wtedy wiem, że mogę otworzyć
Kiedys kolezanka przeszłała mi łańczuszek o jakiś niby pięknych zdjęciach na fotka.pl ale tam były same wirusy i musiałam czyścic kompa Albo jeszcze
-cześc widziałem twoją fotke na fotka. pl
Awclae ja ich tam nie mam i rozdał mi wirusy potem pięć razy to wysłał. A co do łańczuszków już ma je w .....*
_________________ Kocham Konie, ale uwielbiam AnimeOban Star Racers!
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 402 Skąd: Dom
Wysłany: 12-08-2007, 23:10
Ja mam w tlenie wtyczke, kiedy ktoś chce wysyłać łancuszki pisze:"Nienawidze łańcuszków!Spieprzaj dziadu!" Miałem jeszcze kiedys wtyke, ze odrazu blokuje, ale wywalilem:P
_________________ Gość No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie.
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1469 Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-08-2007, 12:23
Kiedyś moja inteligentna siostra (Edyta - 12 lat ) kliknęła w takiego linka i po kilku dniach trzeba było od nowa wgrywać Windowsa. Myślałam, że ją zastrzelę
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum