Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 30-11-2006, 16:12 [windows xp] Maxthon 100% CPU ?
Od jakiegoś czasu nie mogę zapisać żadnej grafiki w folderze, w którym jest już jakaś ilość zdjęć czy innych obrazków.
W takim wypadku wiesza mi się przeglądarka (Maxthon) a jak przeglądam zdjęcia w jakimś folderze to nie ładują mi się miniatury a póżniej okienko się zacina i wyświetla się brak odpowiedzi
Probowalam juz przywracania systemu - nawet do wrzesnia, ale nic nie dalo. Moze ktos wie co zrobic?
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 30-11-2006, 16:38
No i to cos ma dac? Potrzebuje rozwiazania problemu a nie pomiaru ramu
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 30-11-2006, 16:42
Jezeli to ram to w takim razie musze miec jakiegos wirusa albo inny program, ktory mi zjada zasoby, bo wczesniej choc robilam to samo to nigdy nie robilo mi sie cos takiego
RAM się raczej nie zmienia, ale za to Uzycie procesora podchodzi do 100%
Wysłany: 30-11-2006, 16:49
No właśnie tam patrzyłam i mówie - 100% użycia systemu.
Podczas tych zawiech najczęściej gra mi winamp, chodzi antywirus i rezydent spybota. Tlen i InCD, chyba nic wiecej.
Wysłany: 30-11-2006, 17:48
polecam Rezydenta Spybot-SD, ogranicza nieco swobode zmian w rejestrze nieproszonym gościom
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 30-11-2006, 19:33
Uzywam Hijackthis od kilku miesiecy.
watch.exe to nie jest zaden dziwny plik tylko cos od slownika Collinsa
a to wowexec.exe wyglada na cos z Maxthona. (zrobilam ten zrzut akurat wtedy jak chcialam zapisac pattern w folderze )
Tak wiec nie jest to to, poniewaz jak uzywam FF dzieje sie tak samo.
a hijack coś niepokojącego pokazuje ? ewentualnie skanowanie systemu ?
Frozen Lust, jeżeli okaże się, że to nie wina maxthona to zmień temat
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 30-11-2006, 21:13
Nie, hijack niepokojacego nie pokazuje.
Przeskanowalam adaware i na razie foldery nie zamulaja, jednak wiesza sie nadal przy zapisywaniu. Bede musiala chyba nadinstalowac winde, albo zrobic formata i zainstalowac system, bo ten juz rok ma a to za dlugo jak na windows ;]
Frozen Lust, to zrób jeszcze jeden bajer
wejdź w START -> URUCHOM i wpisz MSCONFIG
przejdź na zakładkę URUCHAMIANIE i zrób zrzutę tego co Ci się uruchamia przy starcie systemu. Tylko jak by się dało z jak największą widzialną lokalizacją (tj. przesuń ten pasek do konca w prawo )
widze, że jak na tą małą ilość uruchomionych programów, działa Ci strasznie dużo procesów. Jakieś paskudne iTuneHelpery nikomu nie potrzebne, które czają się w tle i żrą pamięć.
Przy tych programach co wymieniłeś i samych sterownikach powinno Ci działać 20-25 procesów. No 30 to jest totalne maximum.
Niektóre programy przy instalacji wpieprzają swoje różne "podprocesiki" monitorujące, które nie służą niczemu konkretnemu a spowalniają cały system. Wystarczy je wyłączyć, dlatego czekam na zrzute msconfiga.
Ostatnio zmieniony przez szarik 01-12-2006, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3236 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 01-12-2006, 14:17
równolegle z msconfigiem można używać do odznaczania, zaznaczania i dodawania procesów programu Startup Control Panel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum