Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 30-12-2007, 17:47 zmiana rozszerzenia utworu z cda na mp3
Hej!
chciałabym dodać na stronę www muzykę z płyty (rozszerzenie cda) i muszę zmienić rozszerzenie, najlepiej na mp3... jak to zrobić? czy jest jakiś program którego mogę użyc?
Nie potrzeba ci programu do zmienienia rozszerzenia po prostu jak masz to na płycie to skopiuj na dysk i wejdź do tego folderu i daj tak Narzędzia > Opcje folderów... >Widok > i odznacz UKRYJ ROZSZERZENIA ZNANYCH TYPÓW PLIKÓW i na końcu każdego będzie pisało cda to usuń i zmień na mp3 proste.
_________________ It's my life
DJ MIŁA
--------------------------------
Spam to choroba każdego noba.
djmila, albo Ty piszesz głupoty, albo mi ta Twoja metoda nie chce działać.
Rzeczywiście, można to też zrobić w Windows Media Playerze, nie jest to metoda ani lepsza ani gorsza (wygodniejsza, bo WMP już jest zainstalowany w Windows). Jednak przez całe lata używałem do tego CDex-a i z przyzwyczajenia tak samo sugeruję innym.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
to, co proponuje djmila wychodzi jedynie na plikach graficznych np jpg na bmp i takie podstawowe rozszerzenia... pliki cda i mp3 bardzo się różnią od siebie i taka sprytna zamiana nie wychodzi
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3231 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 31-12-2007, 18:14
zmiana rozszerzenia nie zmienia formatu pliku, dlatego takie zabawy są bez sensu
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
juan Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 55
Wysłany: 31-12-2007, 18:26
Amira napisał/a
to, co proponuje djmila wychodzi jedynie na plikach graficznych np jpg na bmp i takie podstawowe rozszerzenia... pliki cda i mp3 bardzo się różnią od siebie i taka sprytna zamiana nie wychodzi
jedynie specjalnym programem można to zrobić.
I tak sobie na filmikach *.flv (np. pobranych z youtuba) i wgranych - ze zmienionym rozszerzeniem na *.mp3 - do przenośnych, prostych playerów. Tak sobie, bo chociaż utwór leci, to trzaska miejscami nieprzyjemnie.
FLV-y traktuję Video Solution. Konwertuje prawie na każdy format (łącznie z 3gp i mp4), w dowolnej jakości, do tego szybko i bezboleśnie. Tylko chyba nie ma wersji dla Linuksa.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
normalnie tak jak wcześniej napisałam. Wiem ż to brzmi dziwnie w moim wieku
_________________ It's my life
DJ MIŁA
--------------------------------
Spam to choroba każdego noba.
juan Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 55
Wysłany: 31-12-2007, 22:26
Lukem napisał/a
FLV-y traktuję Video Solution. Konwertuje prawie na każdy format (łącznie z 3gp i mp4), w dowolnej jakości, do tego szybko i bezboleśnie. Tylko chyba nie ma wersji dla Linuksa.
Nom, ale nam Avidemux w wersji 2.4 obsługuje flv. (na Windę tyż jest)
Chyba dobrze obsługuje, bo raczej coś takiego w nim przerobiłem ostatnio ale mam z nim kilka innych problemów.
-----------------
Sylwester - śpiewają na mojej ulicy pijane dzieci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum