Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 07-06-2006, 16:27
Ojej Mysłałam, że blues to muzyka instrumentów detych - trąbek, saksofonów etc. Coż, ... wychodzi na jaw cała moja edukacja muzyczna, a raczej jej braki
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 07-06-2006, 16:36
Georgiana napisał/a
instrumentów detych - trąbek, saksofonów
To jazz A poza tym ja tez nie znam sie na gatunkach muzycznych, zwlaszcza teraz jak jest ich tak duzo. Moze ktos pokusilby sie o zestawienie wszystkich gatunkow z jednym najwiekszym reprezentantem?
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 07-06-2006, 16:47
Hehehe wspominałam coś może o brakach w edukacji ? A ty Htsz, co ?Pomyślałby kto, że masz coś do seksu
Tak serio, to chyba faktycznie skorzystam z wiki, zanim zrobie sobie siare na większej arenie
Jeżeli chodzi o reprezententów, to będzie trudno, "największy" to słowo pod którym dla każdego będzie krył się ktoś inny, a po co nam spory w imię niższych wartości ?
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 07-06-2006, 16:50
Najwiekszy, czyli najbardziej znany, zeby kazdy wiedzial mniej wiecej o kogo chodzi. A tutaj chyba nie ma miejsca na personalne opinie. Bierze sie zesawienie ilosci sprzedarzy, wydanych LP, singlow i w ogole obecnosc w mediach.
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 42 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3148 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 08-06-2006, 01:08
Frozen Lust napisał/a
Bierze sie zesawienie ilosci sprzedarzy, wydanych LP, singlow i w ogole obecnosc w mediach.
coś co się sprzedaje i jest medialne niekoniecznie musi być dobre
mogę zapytać kuzyna co z bluesa poleca..
Wysłany: 08-06-2006, 16:44
Htsz napisał/a
coś co się sprzedaje i jest medialne niekoniecznie musi być dobre
chyba nie zrozumiales mojego wczesniejszego posta ;]
Nie chodzi o to czy ktos jest dobry, ale czy znany zeby nie bylo problemow z rozroznieniem styli muzycznych. To ma dzialac na zasadzie bodziec -> reakcja, a nie bodziec -> [kto to cholera jest] -> [google] -> reakcja
Blues... muzyka która inspiruje, stwarza niepowtarzalny klimat. Ja słucham, dla mnie największym artystą tego rodzaju muzyki był śp. Rysiek Riedel z zespołu Dżem. Niepowtarzalna barwa głosu i przeżywanie muzyki całym sobą.
A co do jazzu to byłam niecałe 3 tygodnie temu na koncercie Taj Mahala (jedna z 3 światowych gwiazd jazzowych). Coś wspaniałego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum