Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu
Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)

--------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
muzyczny super kicz
Autor Wiadomość
&Cashee 
Blogowicz.Friend

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 30-06-2007, 16:52   

Cytat:
Techno, disco polo, hip hop. Tych gatunków, których wymieniłem nie da się słuchać.

mam pytanie: czego słuchasz?

Strona: http://yourvision.glt.pl/
blog: http://hentai.ownlog.com/

Aduś 
Ownlog.Klub

Wysłany: 05-02-2008, 18:10   

Moim zdaniem muzyczny kicz to "gwiazdki" wykreowane przez gazetki dla nastolatek i kanały muzyczne jak VIVA czy MTV - albo styl przesadnie słodki jak Gosia Andrzejewicz, albo styl taniej :cenzura: jak z całym szacunkiem Doda.

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 05-02-2008, 21:04   

Aduś napisał/a:
Moim zdaniem muzyczny kicz to "gwiazdki" wykreowane przez gazetki dla nastolatek i kanały muzyczne jak VIVA czy MTV - albo styl przesadnie słodki jak Gosia Andrzejewicz

sa tez takie , ale jest tez wiele duzo prawdziwych i znanych gwiazd...

Aduś napisał/a:
albo styl taniej :cenzura: jak z całym szacunkiem Doda.

kompleksy??

Tak na temat...
...Wsjagda gda stjewierlajutsa swieci w kazdam domie i w kazdym aknie, eta priszol praznycnyj wiecier!!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: co za...

Aduś 
Ownlog.Klub

Wysłany: 05-02-2008, 23:06   

m@triaci jesteś chłopakiem to logiczne że lubisz Dodę, ale prosiłabym o nie negowanie mojej osoby.
Rabczewska umie śpiewać i robi to dobrze, i przynajmiej ma o tym pojęcie. Jednakże nie to miałam na myśli twierdząc że jest kiczowata.
Na pewno jest największą gwiazda w tym kraju o której wszyscy piszą chociaż już niektórzy mają jej dość (akcja: Schowaj Dodę do lodówki).
Pisząc że Rabczewska jest kiczowata miałam na myśli to, że teraz jest znana nie z muzyki, która tworzy, tylko ze skandali, jej strój ubierania we wczesnej karierze był kiczowaty i niekiedy również jest. Doda opowiada publicznie o seksie, o życiu przywatnym. Sama o sobie mówi jak o ... Sam tytuł jej najnowszej płyty to sugeruje, kryptoreklama prezerwatyw w teledysku "Katharsis", samochód sponsorowany przez producenta prezerwatyw. Nie kiczowata jest Nosowska, która nie odpowiada o tym jak lubi za przeproszeniem :censored: konia.

pudi91 
Moondance

Wysłany: 05-02-2008, 23:07   

muzyczny super kicz?

"lalala... bajamos kompanieros!"
O boże co to jest? Całe wakacje mój ojciec tego słuchał w radiu! :zdegustowany:

No i jeszcze "yarabi" czy jakoś tak... fuuu...!

Sądze że za mało promują w Polsce takie zespoły jak System of a down, offspring , Ramona 23 , Hardkorowe Brzmienie.

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 06-02-2008, 10:11   

Aduś napisał/a:
m@triaci jesteś chłopakiem to logiczne że lubisz Dodę

i sie dziwic ze wiekszosc ludzi doroslych uwaza nas za male dzieci :wstyd:
...kto powiedzial ze ja ja w ogole lubie? kto powiedzial ze chlopaki lubia Dode? kto powiedzial ze 14latki(plci meskiej) lubia Dode?
sorry... ty przeciez tak powiedzialas :wstyd: :looka:

Aduś napisał/a:
ale prosiłabym o nie negowanie mojej osoby

To bylo tylko pytanie... retoryczne :rotfl:

Aduś napisał/a:
Na pewno jest największą gwiazda w tym kraju

Zasluguje , po mimo swojej inteligencji i idiotyzmu.

Aduś napisał/a:
że teraz jest znana nie z muzyki, która tworzy

Owszem jest.

Aduś napisał/a:
tylko ze skandali, jej strój ubierania we wczesnej karierze był kiczowaty i niekiedy również jest

No i co z tego? to jej styl , kazda gwiazda ma swoj styl , jak ona wybrala wlasnie ten , to jest wylacznie jej sprawa , co ma styl do inteligenicj/zachowania ?

Aduś napisał/a:
Doda opowiada publicznie o seksie, o życiu przywatnym

Cos w tym zlego?
Demoralizuje male dzieci?
Kazdy chce znac zycie gwiazd , wiec ona sie nim ''dzieli'' , co do seksu to ona jest juz chyba pelnoletnia.

Aduś napisał/a:
Sam tytuł jej najnowszej płyty

No i co z tego ze taki tytul , oryginalny i nawet w ojczystym jezyku Rzymian.

Aduś napisał/a:
kryptoreklama prezerwatyw w teledysku "Katharsis"

No i dobrze , ma sponsora , cos w tym zlego?

Aduś napisał/a:
samochód sponsorowany przez producenta prezerwatyw

Juz nie takie rzeczy dzialy sie w swiecie gwiazd , a to ze ma samochod od producenta prezerwatym , IMO to jeden ...uj.

Aduś napisał/a:
za przeproszeniem :censored: konia.

Juz nie bede prosil sie o jeszcze jednego warna , ale nasze mamy tez pewnie to robia/robily i dla wiekszosci osob to nie ma wiekszego znaczenia/nie robi wrazenia.

Mozna tez nazwac 50 centa ze jest kiczowaty , bo pokazuje swoja muskulature i na jego taledyskach czesto sa kobiety ktore jest nie stac na ubrania , wiec chodza w samej bieliznie...ROTFL
Kiczowatymi gwiazdami sa... wiekszosc gwiazd , np.Christina Aguilera , Nicole Scherzinger , Beyonce i Jennifer Lopez , wiecej mi sie nie chce wymieniac , wymienilem tylko te bardziej znane... one niczym sie nie roznia od Paris Hilton czy Britney Spears , jedynie tym ze potrafia myslec , ale styl i zachowanie podobne , do zachowania nie wliczam inteligencji , bo to Spears trafila do Psychiatryka przez jej brak a Hiltonowa do Wiezienia , inne gwiazdy po prostu potrafia(dzieki dosc rozwinietemu rozumowi) zachowac sie w niektorych sytuacjacjach i potrafia przestac , a niektore panny sa zbyt glupie i nie zauwazaja tego , ze
robi sie zbyt ''goraco''.
Wiec nie gadajcie ze Doda jest najgorsza i w ogole bo po prostu brak jej mozgu , ktory pomagal by jej w myslenie , a ze ma taki styl , to to calkiem normalne , w koncu to 21 wiek.

P.S Doda jest mi neutralna , tak jak reszta tych... pan.

[ Dodano: 06-02-2008, 10:14 ]
Pudi91 sto procent racji , co do twojej wypowiedzi , a szczegolnie
pudi91 napisał/a:
System of a down, offspring

Aduś 
Ownlog.Klub

Wysłany: 06-02-2008, 14:19   

no cóż... może masz trochę racji w tym co piszesz, aczkolwiek dla mnie doda nie jest ani wzorem do naśladowania, ani kimś kto reprezentuje wysoki poziom zarówno zachowania jak i muzyki, którą tworzy.
dla mnie w części jest kiczowata. Może dla Ciebie kicz ma inny wymiar niz dla mnie.
jedno natomiast jest pewne, że jest postacią którą wszyscy znają w tym kraju i, że robi wokół siebie najwięcej szumu.
pozdrawiam :]

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 06-02-2008, 16:31   

Kicz dla gwiazd to nic wiecej niz styl.

pudi91 
Moondance

Wysłany: 06-02-2008, 22:05   

m@tarci napisał/a:
Kicz dla gwiazd to nic wiecej niz styl.

Racja. Śmiech Dody jest jej wizytówką ... a jej śmiech jest kiczem i mieszaniną chamstwa.
Przez swój śmiech i głupie zachowanie promuje swój styl a w ślad za nią idą młode blondi...

Aduś napisał/a:
doda nie jest ani wzorem do naśladowania

No niestety są ludzie (kobiety) które chcą być takie jak ona :]

Aduś 
Ownlog.Klub

Wysłany: 07-02-2008, 11:40   

Cytat:
No niestety są ludzie (kobiety) które chcą być takie jak ona :]

No właśnie, niestety...

^Amira 
Moderator

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 07-02-2008, 11:55   

po pierwsze, kto każe naśladować Dodę? czy ktokolwiek mówi, że gwiazdy trzeba naśladować? nie. poza tym, chciałabym zauważyć, że bez takich osób jak ona czy jakaś Gosia "trzy cytryny" Andrzejewicz nie byłoby o czym rozmawiać. takie osoby nadają kolorystyki do naszego nudnego życia, które ma tendencje do kręcenia się wokół polityki jedynie. kicz jest modny, nie zapominajmy o tym.
jeśli Doda jest ta zła, to kto jest dobry? jest w ogóle takie pojęcie jeśli chodzi o showbiznes? nie sądzę. każdy orze jak może, a słowa mało konstruktywnej krytyki odczytywane są jako zazdrość.

Ostatnio zmieniony przez Amira 07-02-2008, 12:20, w całości zmieniany 1 raz  

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 07-02-2008, 12:13   

Masz sto procent racji , w koncu ktos dobrze powiedzial... nie zaraz , je tez dobrze powiedzialem :cwaniak:

Amira napisał/a:
to kto jest dobry?

Ojciec Dyrektor :P

Amira napisał/a:
a słowa mało konstruktywnej krytyki odczytywane jest jako zazdrość.

Taa , tez prawda , zakompleksone nastolaty co uwrzaja sie za dorosle i wypowiadaja sie jak to Doda jest glupia i jaka jest zdzira...

Tobiasz 

Wysłany: 09-02-2008, 12:25   

Cashee napisał/a:
Cytat:
Techno, disco polo, hip hop. Tych gatunków, których wymieniłem nie da się słuchać.

mam pytanie: czego słuchasz?

Niestety większość techna to badziewie. Zmieniłem zdanie od tamtego czasu. Są wyjątki, ale zazwyczaj to są czyste łupanki. O disco polo i hip hopie nadal mam to samo zdanie co dawniej.

@Lukem 
Blogowicz.Team
Lord Of Trance

Wysłany: 09-02-2008, 12:35   

Wiesz chociaż ile odmian i odłamów ma techno jako gatunek muzyczny?

http://techno.org/electronic-music-guide/ - polecam. Lubić tego gatunku nie musisz, ale chcę żebyś przynajmniej nie uogólniał na temat, który ledwo znasz.

Tobiasz 

Wysłany: 09-02-2008, 12:44   

Nigdy mnie to nie interesowało ile odmian i gatunków ma techno.

pudi91 
Moondance

Wysłany: 09-02-2008, 15:07   

Tobiasz napisał/a:
O disco polo i hip hopie nadal mam to samo zdanie co dawniej.

Powiem tak... disco polo jest fajne i bardzo fajnie się przy nim bawi. Ty pewnie podpierasz ściany na zabawach więc Ok.

Hip-hopu trzeba umieć słuchać... gdybyś wiedział o czym mówie to byś zakumał o co tak naprawde chodzi.
Ty w hip-hopie widzisz tylko białasów i murzynów którzy się wyginają na boki z fajnymi panienkami.
A słuchałeś kiedyś K44,Paktofonike itd.? Chyba nie... więc prosze Cie o cisze ;]

Odpowiedz do tematu