Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
a wszesniej zaopatrujesz się w serwer, którego wymaga ten skrypt
Cytat
Wymagania programu
Do poprawnego działania program niByLog wymaga serwera obsługującego język skryptowy PHP 4 lub nowszy.
Uwaga! Program nie będzie działał lub będzie działał niepoprawnie na serwerach doklejających reklamy i inne treści przed wykonaniem kodu PHP — np. friko.pl lub lycos.com.
Dołożyliśmy starań, by instalacja programu była dostatecznie prosta — jeśli jednak masz problemy z instalacją lub konfiguracją — zapraszamy do przejrzenia podręcznika lub na forum użytkowników.
jeżeli dalej coś będzie niezrozumiałe to precyzuj swoje pytania
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 04-05-2006, 13:52
Jest tam przeciez poradnik jak zainstalowac.
Powiedz ktorej dokladnie czesci nie zrozumiales, najlepiej z cytatem
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
[ Dodano: 10-05-2006, 17:35 ]
i co mam serwer. teraz mam wrzucić cały folder na serwer? czy trzeba coś zmieniać jak tam sie pisze notki? i co mam zrobić ,żeby mi sie to wyświetlało?
Nale¿y utworzyæ jeszcze jeden podkatalog o wybranej nazwie - bêdzie s³u¿y³ do przechowywania wpisów bloga, konfiguracji oraz danych o u¿ytkownikach. Nale¿y mu nadaæ pe³ne prawa dla wszystkich u¿ytkowników (777) czyli np. korzystaj±c z programu telnet tak:
Robisz to, będąc zalogowanym do swojego konta FTP - zakładasz po prostu folder o dowolnej nazwie (która poźniej musisz wpisać w pliku konfiguracyjnym). Opcję CHMOD ma każdy klient FTP, skorzystaj z niej i nadaj temu folderowi chmod 777.
Co tu jest niezrozumiałe?
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Powinieneś mieć ją pod prawoklikiem, albo gdzieś w opcjach programu. Może to się nazywać "Zmień uprawnienia" (ang. "Change permissions") lub coś w ten deseń.
Jakiego używasz klienta FTP?
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum