Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
potrzebuje pomocy! chodzi o rozmiar czcionki na blogu... ale nie o rozmiar tekstu notki tylko tematu oraz daty danej notki... jako ze nie mam najmniejszego pojecia o html'u nie wiem tez jak to zmienic... teraz te napisy sa ogromne nieladnie zachodza na siebie chicialabym zeby byly mniejsze a co za tym idzie czytelniejsze i bardziej przejzyste z gory serdecznie dziekuje za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2006-03-16, 16:03 ]
ehh... nie wiem jak to sie stalo ale samo doprowadzilo sie do normy cieszy mnie to niezwykle przynajmniej nie bede musiala babrac sie w tych literkach cyferkach i innych cudach zwanych kodami html
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3217 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 16-03-2006, 16:06
wielkosc tekstu zalezec moze ok kilku czynnikow, np niestandardowych ustawień przeglądarki.
a wszelkie zmiany w tych elementach które podałaś dokonuje się zazwyczaj w edytorze pojedyńczej notki, lub jeżeli używany jest zewnętrzny styl w edytorze arkusza styli
możliwe, że linki lub element, w którym znajdowały się zmienne od tematu i daty miały inny rozmiar niż normalny tekst.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
A w jakim serwisie blog? Podejrzewam że na blog.pl
W takich przypadkach trzeba zalogować się w panel adm. swojego bloga -> szablony -> wybrać minigrey (stary domyślny) i zapisać zmiany.
Dopiero potem można wkleić swój wybrany szablon
Powinno być ok.
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3217 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 21-03-2006, 22:51
ale to jest wyjscie tylko w przypadku pojedynczego słowa dobre, chociaż i tak to moża uzyc inaczej bo nie wiem czy nowe tandardy obejmują jeszcze takie rozwiązania.
teraz twozy się arkusze stylu określając odpowiednio klasy ;]
warto o tym poczytać bo to przydatna wiedza. raczej przyszlość stron www
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
W końcu się trzeba jakoś nauczyć tych kaskadowych arkuszy styli W końcu mamy iść z postępem... ale mnie się wydaje, że CSS to już nie jest pomoc dla HTML ale jako jego następca... dziwne trochę ale cóż...
Wysłany: 22-03-2006, 22:49
sprawa wyjasniona.zamykam pierwszy temat bo sie rozbestwiacie z tymi zmianami tematu rozmowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum