Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
[ Ownlog ] podstrony
Autor Wiadomość
siN 
Ownlog.Klub

Wysłany: 08-04-2006, 22:52   [ Ownlog ] podstrony

Nie wiem czy dobrze robię zakładając taki temat. W każdym razie wpisać mojego problemu gdzie indziej zbytnio nie mogłem.

A więc problem mój jest natury czystotechnicznej... otóż przed chwilą usunąłem wszystkie kody z każdej opcji, tj. komentarzy, księgi gośći, strony głównej itd. Wpisałem nowy kod, ale gdy np. przechodze do komentarzy, to wyświetla mi się stary design bloga :szok: , pytam się jakim cudem skoro stary kod usunąłem. Jeszcze żeby było dziwniej, nowy design widać po wejściu na adres http://user.ownlog.com a stary, gdy wchodzimy przez http://www.user.ownlog.com - od czego jest to zależne?

No i przedewszystkim, dlaczego ciągle widzę starego lay'a pomimo tego iż starego kodu już dawno nie ma ! :zdziwko:

Czy to możliwe, że kod aktualizuje się z takim opóźnieniem? (w co osobiście wątpie, bo wygląd strony głównej zmienił mi się od razu, no ale cała reszta właśnie nie...)

Dodam jeszcze, że gdy wcześniej zmieniałem lay'a to taki problem nie miał miejsca...

Proszę o pomoc...

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 46
Wysłany: 09-04-2006, 01:44   

tak, dobrze robisz tylko pamiętaj żeby nie zakładac grupowych tematów (ogólnych) a konkretne dla danego problemu i skrótowo podaj o co chodzi w temacie!

wchodząc z www. i bez widze to samo, po wejściu w komentarze także (przy okacji zauważyłem, że masz jakiś błąd bo wylądowały pod szablonem)

np. na blog.pl archiwum bloga odświeżane jest co kilka godzin i jak cośtam zmieniamy np. w html'u to nie widać tego odrazu (troche to uciążliwe jednak serwer nie pada), aby serwery się nie przeciążały i bardzo prawdopodobne, że tutaj jest tak samo, możliwe także jest zachowanie strony w pameci twojej przeglądarki, warto po wejściu wcisnąć F5.
zapraszam do przewodnika po forum

siN 
Ownlog.Klub

Wysłany: 09-04-2006, 11:52   

Hytysz, już wszystko dobrze się ładuje, zresztą dowiedziałem się wczoraj że u innych widać było nowy lay, tylko u mnie ciągle stary... ale minęło parę godzin i już jest dobrze :) .

Nie mogę sobie tylko poradzić z komentarzami i księgą... napewno coś źle robie, bo się pojawiają "pod" blogiem, ale nie wiem jak mam przebudować kod, żeby wszystko było dobrze...

&N`talia 
Blogowicz.Friend
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 15-04-2006, 12:43   

Podaj kod szablonu, to może uda się coś zaradzić ;}

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 46
Wysłany: 15-04-2006, 13:14   

N`talia napisał/a
Podaj kod szablonu, to może uda się coś zaradzić ;}

N`talia, po to mamy pod avatarami nasze blogi :P

za duzo ownlogiem sie jeszczen ie bawilem, ale skoro niektore zmienne wczytuje zamiast poprzednich to moze warto pozamieniac notki z wpisami do ksiegi i w pojedynczych wpisach ustawic szerokosci pola odpowiednio do ich wielkosci wtedy dopasują się do ograniczeń okna. przestałem lubić tabele i teraż uzywam ich dopiero jak sobie z czymś nie radze.
zapraszam do przewodnika po forum

&N`talia 
Blogowicz.Friend
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 15-04-2006, 13:19   

Ja na przykład nie widzę w ogóle tekstu na tym blogu. Mam tylko grafikę.
Kiedy używam tabelek img daję jako tło komórek, ustawiam marginesy i wstawiam tekst czy tam divy do środka komórki. Jak dotąd zawsze działało.

bober 
Blog.Klub

Wysłany: 16-04-2006, 21:17   

Hm a ja wchodząc na bloga nie widzę nic oprócz tła i niewłączonych obrazków (biały kwadrat z czerwonym krzyżykiem)...

siN 
Ownlog.Klub

Wysłany: 17-04-2006, 00:53   

Dobra ludzie, dzięki za fatygę, już wyżej napisałem że wszystko jest dobrze.
zapraszam

Margy 
Ownlog.Klub

Wysłany: 25-01-2007, 12:45   

przez www jak wchodzisz też jeste dobrze tlyko jak wejdziesz www.user.ownlog.com załaduje ci sie widzisz stary wystarczy odświezyc i pojawia sie nowy ;]
tez jak pierwsyz raz zmieniałam lejałt to tak było,no ale troche inwencji ^^
zawsze odświezenie strony cos daje (nie łapac mnie za słowa ;P) :padam:

Odpowiedz do tematu