Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Nie wiem czy dobrze robię zakładając taki temat. W każdym razie wpisać mojego problemu gdzie indziej zbytnio nie mogłem.
A więc problem mój jest natury czystotechnicznej... otóż przed chwilą usunąłem wszystkie kody z każdej opcji, tj. komentarzy, księgi gośći, strony głównej itd. Wpisałem nowy kod, ale gdy np. przechodze do komentarzy, to wyświetla mi się stary design bloga , pytam się jakim cudem skoro stary kod usunąłem. Jeszcze żeby było dziwniej, nowy design widać po wejściu na adres http://user.ownlog.com a stary, gdy wchodzimy przez http://www.user.ownlog.com - od czego jest to zależne?
No i przedewszystkim, dlaczego ciągle widzę starego lay'a pomimo tego iż starego kodu już dawno nie ma !
Czy to możliwe, że kod aktualizuje się z takim opóźnieniem? (w co osobiście wątpie, bo wygląd strony głównej zmienił mi się od razu, no ale cała reszta właśnie nie...)
Dodam jeszcze, że gdy wcześniej zmieniałem lay'a to taki problem nie miał miejsca...
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 09-04-2006, 01:44
tak, dobrze robisz tylko pamiętaj żeby nie zakładac grupowych tematów (ogólnych) a konkretne dla danego problemu i skrótowo podaj o co chodzi w temacie!
wchodząc z www. i bez widze to samo, po wejściu w komentarze także (przy okacji zauważyłem, że masz jakiś błąd bo wylądowały pod szablonem)
np. na blog.pl archiwum bloga odświeżane jest co kilka godzin i jak cośtam zmieniamy np. w html'u to nie widać tego odrazu (troche to uciążliwe jednak serwer nie pada), aby serwery się nie przeciążały i bardzo prawdopodobne, że tutaj jest tak samo, możliwe także jest zachowanie strony w pameci twojej przeglądarki, warto po wejściu wcisnąć F5.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Hytysz, już wszystko dobrze się ładuje, zresztą dowiedziałem się wczoraj że u innych widać było nowy lay, tylko u mnie ciągle stary... ale minęło parę godzin i już jest dobrze .
Nie mogę sobie tylko poradzić z komentarzami i księgą... napewno coś źle robie, bo się pojawiają "pod" blogiem, ale nie wiem jak mam przebudować kod, żeby wszystko było dobrze...
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 15-04-2006, 13:14
N`talia napisał/a
Podaj kod szablonu, to może uda się coś zaradzić ;}
N`talia, po to mamy pod avatarami nasze blogi
za duzo ownlogiem sie jeszczen ie bawilem, ale skoro niektore zmienne wczytuje zamiast poprzednich to moze warto pozamieniac notki z wpisami do ksiegi i w pojedynczych wpisach ustawic szerokosci pola odpowiednio do ich wielkosci wtedy dopasują się do ograniczeń okna. przestałem lubić tabele i teraż uzywam ich dopiero jak sobie z czymś nie radze.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 15-04-2006, 13:19
Ja na przykład nie widzę w ogóle tekstu na tym blogu. Mam tylko grafikę.
Kiedy używam tabelek img daję jako tło komórek, ustawiam marginesy i wstawiam tekst czy tam divy do środka komórki. Jak dotąd zawsze działało.
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
przez www jak wchodzisz też jeste dobrze tlyko jak wejdziesz www.user.ownlog.com załaduje ci sie widzisz stary wystarczy odświezyc i pojawia sie nowy ;]
tez jak pierwsyz raz zmieniałam lejałt to tak było,no ale troche inwencji ^^
zawsze odświezenie strony cos daje (nie łapac mnie za słowa ;P)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum