Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
- szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 12-03-2007, 15:35 [blog] skrypt na wulgaryzmy
Witam.
Poszukuję kodu na wulgaryzmy (czytaj: wpisuję sobie blogasek, bloguś, wejdź na mój itp. i mam ochronę spamową) na bloga.
Coś, co kiedy zobaczy dane słowo, wyświetli jakiś alert ostrzegawczy bądź coś w tym guście.
Szukam tego i szukam, i nic ciekawego nie mogę znaleść
może ktoś z Was wie gdzie mam szukać odpowiedniego kodu?
Bardzo proszę o pomoc
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2948 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 12-03-2007, 15:41
wstawienie takiego skryptu wymagałoby dostępu do kodu skryptu bloga a zwykły user nie ma takiej możliwości - skrypty php nie działają na blogach (typu blog.pl mylog blog4u itp.)
i niby dałoby się to bezinwazyjnie wkomponować, ale wątpię czy na Blog4u.pl (i chyba każdym innym serwisie) jest dostęp do edycji formularza komentowania...
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
czyli trzeba pomęczyć adminów, żeby odrobili pracę domową. mechanizmy antyspamowe, albo chociaż proste moderowanie komentarzy powinny stać się standardem.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum