Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Nie mogę odszukać w panelu blogerra żadnych statystyk; czy na blogger.com są dostępne statystki ? i jeśli tak, to gdzie to to jest. Jeśli nie ma, to czy rozsądne jest skorzystanie z http://www.countomat.pl/ ?
powiem szczerze, że też nie widziałem tam statów, ale równie dobrze mogłem je przeoczyć jak Ty. jeżeli jednak mógłbym polecić jakieś zewnętrzne staty to z rodziny google a mianowicie:
Wysłany: 06-11-2007, 13:03 jak ukryć pasek na blogger.com ?
Htsz napisał/a:
powiem szczerze, że też nie widziałem tam statów, ale równie dobrze mogłem je przeoczyć jak Ty. jeżeli jednak mógłbym polecić jakieś zewnętrzne staty to z rodziny google a mianowicie:
[ Dodano: 06-11-2007, 14:16 ]
I jeszcze jedno pytanie, na górze blogów na bloggerze jest ten niebieski pasek z logo bloggera, wyszukiwarką, opcją 'następny blog' itp. Niektórzy nie maja tego paska, inni mają zmieniony jego kolor - jak zmienić kolor tego paska? Bo niebieski nie bardzo pasuje do mojej brązowatej kolorystyki.
W panel w polu 'edycja HTML' w ogóle nie ma elementów z tego paska, a na stronie znajduje się on w jakiejś ramce i doi z cssa chyba. Wie ktoś jak ludziska zmieniają kolorystykę tego paska?
dobry patent :d mi tez by sie takie coś zdało.... tyle że nie mge znalezc tego <style> to tak fachowo sie nazywa, czy może jakis inny język jakiego nie znam
aha i jeszcze jedno da sie usunąć z postów autora komenatrze i zstawić tylko edita?
aha i jeszcze jedno da sie usunąć z postów autora komenatrze i zstawić tylko edita?
że co ? możesz jaśniej :> ?
loler napisał/a:
tyle że nie mge znalezc tego <style>
style to znacznik od styli css, jeżeli nie ma osobnej sekcji / podstrony do jego edycji to zwykle znajduje się to w grupie znaczników pomiędzy <head> </head> na samej górze kodu
Jeżeli mówimy o tym blogu co masz w stopce, to <style> tam jednak jest, pod
Kod:
<title>Download - Movies, Music and more... [created by Bear]</title>
czyli tytułem strony. Czyli powinieneś to znaleźć bez problemu, a jak nie, to skopiuj cały kod pomiędzy <head> a </head>, nie dalej jak do <body> i wrzuć na forum. Zobaczymy co jest grane.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum