Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 12-01-2007, 19:33 jak zmienić adres bloga ?
Witajcie
Moze ktos mi podpowiedziec jak skrocic adres bloga.
Mam bloga na onecie i wkurza mnie jego wieloliterowosc.
Dyktowanie komus przez telefon to katorga istna.
Znacie jakies systemy, programy co skracaja adres?
Jest to wogole mozliwe? Slyszalem kiedys o przekierowywaniach...
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdr
_________________ człowiek, który wie, że jest głupcem, nie jest taki głupi.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 12-02-2007, 15:57 jak zmienić adres bloga na onet ?
Jak chcesz zmienić adres bloga to logujesz się na blog.onet.pl Po zalogowaniu dajesz ustawienia, potem "Ogólne" pokazuje ci się kilka propzycji, Np. URL Bloga, Tytuł bloga itd, itp. ty obok URL Bloga wpisujesz nazwe jaką chcesz i dajesz "ok". Potem masz nowy adres bloga.
A jak chceszskrucić ale ,zeby ta długa nazwa bloga była to polecam xx.pl xD
tak na marginesie - ciekawymi serwisami udostępniającymi darmowe domeny są też http://uni.cc (wymaga wklejenia kodu z niedużym buttonem na stronę, obsługuje zarówno wpisy DNS jak i proste przekierowania), lub http://eu.org/pl (tu tylko wpisy DNS, czasem trzeba długo czekać na aktywację).
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
_________________ Gość No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum