Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 13-04-2006, 21:33 Linki obok siebie i linia pod notką
Robię szablon na bloga i mam dwa pytania:
1. Co zrobić, żeby linki były OBOK siebie a nie jeden pod drugim... Pewnie trzeba jakiś znacznik wpisać?
2. Jak ustawić linię pod każdą notką (oddzielającą notki).
Pomoże ktoś?
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 13-04-2006, 21:39
na większości systemów blogowych automatyczne wpisywanie linków w odpowiednim menu i umieszczenie zmiennej {linki} na szablonie powoduje wyświetlanie linków właśnie jeen pod drugim. Jeżeli dobrze pamiętam to chyba jak narazie mylog ma większą swobodę w zmianie ich wyświetlania.
Można sobie poradzić z tym (jeżeli nie używasz myloga) wpisując linki ręcznie:
w tym przypadku musisz jednak liczyć się z tym, że przy zmiane szablonu trzeba wykonać kopię kodów linków aby je potem wkleić na nowy szablon.
możliwe, że twój system obsługuje poziome linki, wystarczy zapytać się administracji serwisu ...
ja nie umiem wróżyć a adresu bloga nie podałeś
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Hytsz ... ja wzięłam ten kod z jakiegos starego bloga i nie chodziło mi o wycentrowanie, tylko o <hr>
reszta kodu mało interesowała mnie w tym czasie co pisałam, bardziej chodziło o zmienne i linie oddzielającą --'
w tym przypadku musisz jednak liczyć się z tym, że przy zmiane szablonu trzeba wykonać kopię kodów linków aby je potem wkleić na nowy szablon.
możliwe, że twój system obsługuje poziome linki, wystarczy zapytać się administracji serwisu ...
ja nie umiem wróżyć a adresu bloga nie podałeś
Wiem, że jeśli nie ma zmiennej {linki} to trzeba wpisywać ręcznie, ale czy ten kod co dałeś ustawia linki obok siebie? Bo tylko o to mi chodzi
Hmm a na co Ci adres? :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 14-04-2006, 12:09
Zeby linki byly obok siebie musisz wykasowac wszystkie <br> ktore je od siebie oddzielaja i dac tam spacje albo jakikolwiek znak, chocby | zeby byly jakos oddzielone i sie nie laczyly.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 14-04-2006, 13:07
WIDTH: 25px
za waski, dlatego tak sie dzieje
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum