Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 13-03-2007, 12:08 Mam problem z kodem szablonu
Nie umiem zlikwidować podkreślenia czcionki, gdyż nie wiem nawet skąd ono się bierze. W Firefoxie wszystko jest wporządku, ale w IE czcionka już jest podkreślona. Tak jakby gdzieś był znacznik <I>
ale nigdzie nie ma. Nie wiem skąd się to podkreślenie bierze, nie umiem go usunąć. Może ktoś spotrzegawczy wypatrzy coś w kodzie
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 13-03-2007, 14:50
błędów jest na tyle dużo, że proponuję napisać kod od nowa, albo zabrać się za poprawianie tych czysto technicznych najpierw.
zainstaluj sobie do firefoxa wtyczkę html tidy i oglądnij nią źródło swojej strony zobacz ile czerwonych elementów, źle masz zrobione kody obrazków...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
no i widzicie tak to jest. Nie znam się na html'u dobrze, to zleciłem wykonanie szablonu dziewczynie z aukcji. No i liczyłem że będzie dobrze, a wy mówicie teraz że trzeba kod napisąc od nowa najlepiej. To bezsensu znaczy coś było z tą kobietą, skoro takie z błędami mi oddała.
Co do pierwszego pytania - Tak są na fotologu arkusze stylów, ale nic w nich nie widać. No i nie były nawet dotykane w momencie instalowania nowego szablonu.
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 13-03-2007, 23:23
no może przesadziłem, że od samego początku, ale tam kody linków i obrazków są źle zrobione...niech ci to poprawi albo wystaw jej negatywny komentarz na aukcji
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 14-03-2007, 08:04
Przez brak możliwości stworzenia jakiegokolwiek rygoru w tworzeniu komuś czegoś na zamównienie, czy to grzecznościowo czy za opłatą (chyba, że negatyw, tak jak w tym przypadku, bo chodzi o allegro) dzieciaki - większa część "twórców" szablonów to dzieciaki, zaśmiecają nam sieć.
Szukaj bardziej kompetentnych osób do takich spraw
_________________ [img]http://madziana2.ovh.org/wituserbar.jpg[/img]
Trudniej głupiemu udawać mądrego niż mądremu głupiego.
Pewnie że mozna. Webmasterzy ogłaszają swoje usługi w dziedzinie projektowania stron www, a w ofercie często są również takie zwykłe strony typu blogi. Tylko jak widać nie zawsze to wychodzi dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum