Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 26-10-2006, 14:31 [onet.blog] dodatkowe zabezpieczenia bloga
Witam
Czy da sie jakoś przerobić kod na blokade prawego przycisku myszy tak aby dało sie go wkleic na onet bloga? chodzi mi o to jak to jest robione z ksiegami gosci czy sondami, tam kody przerabiane są na linki w sieci czy gify.. da sie z blokadą zrobić cos takiego czy nie ma szans?
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3221 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 26-10-2006, 14:34
anioł napisał/a
Czy da sie jakoś przerobić kod na blokade prawego przycisku myszy tak aby dało sie go wkleic na onet bloga?
obawiam się, że nie. W dodatku javascript blokujący klawisze myszy czy pytający o hasło dostępu jest dzisiaj marnym zabezpieczeniem - mozna je obejść w pare sekund
anioł napisał/a
chodzi mi o to jak to jest robione z ksiegami gosci czy sondami, tam kody przerabiane są na linki w sieci czy gify.. da sie z blokadą zrobić cos takiego czy nie ma szans?
nie mam pojecia o co ci chodzi ^^ może przykład ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
hmm.. przykład.. wejdz http://www.4free.pl/ po zalogowaniu sie i wyborze ktoregos z komponentu pokazuje sie jak wstawić kod na onet blog i jest link który wklejamy oczywiście do linków. No więc o cos takiego by mi chodziło..
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 45 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3221 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 26-10-2006, 15:02
anioł napisał/a
po zalogowaniu sie
nie posiadam tam konta, jeżeli możesz zrób zrzut ekranu podstrony z tym co nas interesuje, jezeli nie potrafisz to będę wtedy zakładał tam konto, żeby obadać sprawe..
jak zrobić zrzut ekranu?
-> print scrn, potem w paincie wklej - ctrl+v - i zapisz obrazek, wyslij na imageshack.us
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
NOWE! Jak uruchomić powiadamiacza na blogu w serwisie blog.onet.pl?
Aby uruchomić powiadamiacza na blogu w onecie proszę zalogować się do bloga, następnie przejść do menu ustawienia=>Układ strony. Prosze zaznaczyć ramkę linki. Następnie należy zapisac zmiany (przycisk Zastosuj) i kliknąć linki. W oknie proszę następnie kliknąć nowy link. Jako nazwa linku proszę wpisać "Powiadom znajomego", a jako adres url wpisać:
http://www.powiadom.4free...m.php?uid=32775
Wysłany: 26-10-2006, 15:30
pierwszy kod (który wstawiłem ci w 'code') powoduje, że to na stronie osoby pojawia się formularz, drugi jest alternatywą dla tych co nie mogą wklejać html na blogu, ten formularz jest poprostu na stronie tego 4free a ty wstawiasz specjalny odnośnik powiązany z twoim kontem u nich.
to i sposób zabezpieczania bloga prawym kawiszem myszy nie mają raczje powiązania ze sobą
jeżeli chcesz zabezpieczyć obrazki przed zabieraniem ich to jedynco co możesz zrobić -> na każdym z nich dopisuj adres swojego bloga...
chodzi mi o zdjęcia. Nie chce zeby jakas smarkula przerabiala mi moje zdjecia na gify i po nich pisała czy cus w tym guście. Wygląda na to ze podpis to jedyne zabezpieczenie
dzieki
[ Dodano: 26-10-2006, 15:38 ]
ps. nie przestrzegam regulaminu??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum