Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
- szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2948 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 06-05-2007, 16:43
jeżeli onetblog nie daje możliwości powiekszenia pojemności bloga to pozostaje założenie konta na pliki na jakimś darmowym serwerze lub hostowanie zdjęć na imageshack.us itp.
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2948 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 06-05-2007, 19:18
z tego co zauważyłem to onet oferuje 15MB na blogowe obrazki przy wielkości 50KB każdy to mozna tam władować ponad 300 obrazków.... więc w związku z tym proponuję optymalizację grafiki.
jeżeli miejsca na serio nie da się "dorobić" to lepiej załozyć jakieś konto o wiekszej pojemności na oddzielnym serwerze i linkować obrazki w notkach z niego.
w pomocy onetbloga znalazłem informacje na temat albumów, napisane jest, że to co się do nich dodaje nie jest wliczane w pojemność bloga... może warto zakładać albumy :> ?
no kuchnia ja wstawialm sobie fotki w tekscie, ale nie zmnjeiszalam kompresji wtedy tez byloby mniej prawda.No nic pozostaje czekac napisalam do nich znalazlam taka opcje moze odpowiedza.
[ Dodano: 13-05-2007, 11:38 ] No ja nie wiedzialam zeby zmniejszac kompresje wtedy mniej miejsac zajely by fotki.
Dostalam odp z onetu, ze nie moga zwiekszyc pojemnosci jak to mozna zrobic, zeby tn schowak byl gdzie indziej.Probowalam na image, ale wklejam i zostaje tylko link a nie fotka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum