Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Bardzo fajnnie, ze na stronie sa umieszsczone rady jak z szablonu str głównej zrobić podstrone...
Mam jednak kłopot, np strona z komentarzami...
Dodaje znacznik notki, jest wyswietlana dobrze, menu po edycji takze... Ale po dodaniu znacznika dzieki ktooremu komentarze sa wyswietlane, komentarze i menu na wysokosci nich przesuwa sie w lewo razem z szablonem. Jak to naprawic?
Podejrzewam ze z ks gosci bedzie tak samo...
Na mój gust albo gdzieś jest niedomknięty div albo tabelka, albo są domknięte w złym miejscu. Ogólnie ten szablon jest tak zakodowany, że ciężko się połapać. Ale jeszcze pokombinuję nad tym.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Pobawiłem się tym szablonem na testowym blogu i wychodzi na to, że:
- po wklejeniu kodu szablonu do "Strony z komentarzami" należy zmienić {blog} w treści na:
Kod:
{komentowane}
<h2><a href="{dodawanie}">Dodaj komentarz</a><span>jest już: {ilekomentarzy} komentarzy</span></h2>
<h2><a href="../">Wróć na stronę główną</a></h2>
{komentarz}
<br />
I teoretycznie tyle by wystarczyło, ale te komentarze nadal nie wyglądają tak jak trzeba (można zmienić ich wygląd w "Komentarz"). W ogóle ten szablon pasuje do odnowionego Blog.pl jak pięść do nosa i żeby działał on poprawnie na całym blogu, trzeba poświęcić co najmniej godzinę w edytorze HTML...
Ponadto poruszyłem ten temat na forum Inventive.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
licorice2407, wstaw ten szablon do komentarzy dodaj zmienne dla tej podstrony - mimo wszystko, nawet jak będzie brzydko i daj znać, wtedy na żywym kodzie postaram się zaradzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum