I chcialabym miec lepszy serwer na ktorym jest wiecej miejsca.Czy moge przeniesc swoja galerie na nowy serwer tak aby zdjecia i galeria mi sie nie skasowaly?
_________________ ***Karola****
Ostatnio zmieniony przez karola2 14-10-2007, 15:46, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3294 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 14-10-2007, 15:45
karola2, pewna uwaga na przyszłość - podawaj adresy stron, o których wspominasz
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Najprostszy, choć trochę czasochłonny sposób jest następujący:
Skopiuj sobie cały katalog /albums/ na dysk twardy. Zainstaluj galerię Coppermine na tym nowym serwerze i wrzuć wspomniany katalog /albums/ do katalogu głównego galerii. A następnie dodaj galerie, pododawaj zdjęcia "Wsadowym dodawaniem plików" (tak jak Ci kiedyś opisałem w PW), doinstaluj styl graficzny (jeżeli zmieniłaś na jakiś spoza grupy standardowych) i... powinno grać.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum