Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 24-03-2007, 20:37 Czy da rade zdjąć napis z obrazka?
Czy umie ktoś zdjąć napis z obrazka?
A konkretnie czy można zmienić ten napis z napisu OSP Tymbark na OSP Mozów.
Byłbym wdzięczny...
obrazek w załączniku.
Pomogła: 5 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1894 Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-03-2007, 13:22
W tym wypadku ciężko cokolwiek zmienić gdyż napis jest duży i kontrastuje z tymi płomieniami. Ewentualnie możnaby zrobić nowe płomienie albo obciąć element z wozami strażackimi i zlać z czarnym tłem.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
tak samo jak dasz jakies zdanie w xx to nie jest palagiat tylko przytoczenie czyjejs mysli
to nie jest to samo!
czym innym jest cytowanie z wyraźnym zaznaczeniem źródła, a czym innym skopiowanie obrazka bez zgody autora w celu użycia go w innym serwisie. i nie ma znaczenia że napis będzie inny - i tak będzie to plagiat.
Wysłany: 12-04-2007, 00:35
Bartek napisał/a
hmm.. a czy to się nie nazywa naruszanie praw autorskich ;> ?
kolednik napisał/a
jesli wprowadzi sie male zmiany to NIE ... tak samo jak dasz jakies zdanie w xx to nie jest palagiat tylko przytoczenie czyjejs mysli
Luke Mica nie wiem czego sie czepiasz ... jak sam zacytowales:
Cytat
Zabrania sie publikowania zdjeć pochodzących ze strony OSP Tymbark na innych stronach bez zgody ich autorów.
ale nie ich przerobki
jak juz zaznaczylem male zmiany ... np: wymazania jednego wozu strazackiego, ustawienie go po prawej stronie ... tu cos dodac tu cos wymazac ... i gotowe, nikt nie wpadnie na to ze to jest przerobka fotki ze strony "OSP Tymbark" ... no tylko beda wiedziec o tym osoby ktore byly na tej stronie "OSP Tymbark" i na stronie adacho1991 (goscia ktory prosil o maly retusz) + osoby ktore to czytaja.
nastepnym razem prosze czytac miedzy wierszami i przyda sie tez czytanie ze zrozumieniem
wiem ze to nie ladnie z tym kopiowaniem zdjec od kogos ale to broszka goscia ktory to robi ... to jego bedzie gryzc sumienie ... ja tu mialem tylko pomoc... pozdro.
Ostatnio zmieniony przez kolednik 12-04-2007, 00:39, w całości zmieniany 2 razy
kolednik, litosci...
jak ci ukradne samochod i go przemaluje to bedzie ok bo nie bedzie wygladal jak twoj i go nie poznasz?
skoro zabrania sie kopiowania to tak samo modyfikowania i publikowania...
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Wysłany: 12-04-2007, 00:56
moron napisał/a
kolednik, litosci...
jak ci ukradne samochod i go przemaluje to bedzie ok bo nie bedzie wygladal jak twoj i go nie poznasz?
skoro zabrania sie kopiowania to tak samo modyfikowania i publikowania...
1. z autem musial bys sie bardziej nameczyc niz tylko kolor ... jeszcze tablica rejestracyjna i nr seryjne itp.
2. modyfikowanie nie jest zabronione zadnym artykulem prawnym
3. musisz udowodnic modyfikacje takiej fotki ... to tez moze dzialac w 2 strone np moge powiedziec ze OSP Tymbark skopiowal i zmodyfikowal moja fotke ... ale jak to udowodnic
2. modyfikowanie nie jest zabronione zadnym artykulem prawnym
nie?
a art 16 ustep 3 ustawy o prawach autorskich i pokrewnych?
Cytat
prawa autorskie osobiste chronią (...) więź twórcy z utworem,
a w szczególności prawo do: (...)
3) nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania,
prawo do pobierania wynagrodzenia i oznaczenia utworu swoim nazwiskiem/pseudonimem pomijam
temat zostal wyczerpany wiec zamykam
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum