Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2981 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 24-04-2006, 14:46 [Grafika] Jak się robi vexle?
przy okazji zrobię z tego temat, podobny jak z czionkami, w którym jak ktoś zna konkretny tutorial poszukiwany przez inną osobe to podaje do niego linka
ja na poczatek szukam takiego, który opisuje proces przerobienia zdjęcia w grafikę taką jak w grach lub bajkach, przerabianie obrazka w jakiś szkic znam, ale nie do końca umiem zmieniać barwy na takie bajkowe
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 21-05-2006, 13:11
hytysz, podaj przykładowe zdjęcie przerobione na taką grafikę, bo za bardzo nie rozumiem (;
myśle, że pen tool byłby to tego co mówisz najlepszy. Ogólnie grafika wektorowa.
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 21-05-2006, 13:43
To sie robi Adobe Illustrator. Powiekszasz na maksa i pen tool zakreslasz pola o tym samym kolorze. Vexel taki moze miec kilkadziesiat warstw, jest to niezwykle czasochlonne ale wdzeczne, bo najlepsi robia piekne prace.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 21-05-2006, 14:24
Tez probowalam, ale wyszlo mi kijowo bo w polowie odechcialo mi sie i poszlam na skroty Poza tym Illustrator ciagle mi sie wiesza A w photoshopie jest trudniej, bo probowalam i tu i tam. Wydaje mi sie, ze AI ma lepsza obsluge pen tool i te sciezki wygladaja jakos lepiej O_o
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 21-05-2006, 15:54
huh.. ja nie mam illustratora.. w ps próbowałam. kiedys tylko udało mi się zrobić prosty wektor z fotki ust i to tez nie do konca tak jak powinno wyjsc XD... w wakacje sciagne sobie illustratora i bede modzic musze sie tego nauczyc, zaraz po php
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Wysłany: 21-05-2006, 19:53
Nie, bo wywalilam
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 14-06-2006, 23:22
Natalia, twoj vexel wcale nie wyglada zle Szkoda ze to tylko maly element obrazka, ale przecierz nikt nie zdobywa szczytow od razu
Widzialam tez pierwsze vexle Frozen, strasznie motywuja do pracy nad tym. Zobaczymy w wakacje
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 16-06-2006, 13:48
No co ty Sylwia, to jest śliczne, a w wakaje jak bedzie 30*C w cieniu to i tak nie bedziesz wychodzic, bo ile mozna siedziec na basenie ? Jesli sa checi to znajdzie sie czas
Wysłany: 19-06-2006, 10:11
eee.. to nie fragment obrazka ^^ moje zdjęcie miało taki obcięty kadr po prostu ;}
a ja w sumie też miałam się poduczyć vexelowania, ale chyba jednak nie będę aż tak pracowita w wakacje skupię się na uporządkowaniu www z moich wytworów ;} i może dorzucę jakieś szablony dla blogowicza ;} ...i miałam jeszcze ambitne plany co do swojego portfolio oraz pracy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum