Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Kochani! Nauczylem sie robić już takich samych efektow jak wy:))
Wiem ze by upiększyc twarz nie należy posługiwać się narzędziami typu
Blur Tool, Sharpen Tool i Smudge Tool.. potrafie zrobić tak by nie było sztucznie;))
Wczoraj szperałem w necie i znalazlem kilka dobrych tut. m.in ten dzieki ktoremu nauczylem się UZDRAWIAĆ twarz.
Natomiast mam klopoty z tym tutorialem..
Nie potrafie tego zrobić.. czy mógłby ktoś z Was pomóc? i napisać to w łatwy sposob;>
) z góry bardzo dziekuje! Robicie swietne prace! Pozdrawiam gorąco.
Wysłany: 28-09-2007, 11:46
po pierwsze:
operujesz tylko na layers-ach i brush-ach ... cienie maja byc w layers-ach (nad bacground-em), a zdjecie jako backgraund. Malujesz jak zwyklym pedzlem, a dopiero bawisz sie fill-em i opacity ... multipla, color, soft light.
po drugie:
jak nie umiesz po angiewlsku to na skojazenia z rysunkow mozna sie skapowac
Ostatnio zmieniony przez kolednik 02-10-2007, 09:52, w całości zmieniany 3 razy
Nie potrafie tego zrobić.. czy mógłby ktoś z Was pomóc? i napisać to w łatwy sposob;>
nie ma czego opisywać.
robienie makijażu jest w zasadzie bardzo proste.
np. takie malowanie oka:
wszystko dzielisz na warstwy. tzn. malowanie powieki - jedna warstwa, malowanie kreski pod okiem - druga warstwa. posługujesz się pędzlem i dopiero później bawisz się opcjami mieszania i wypełnieniem w każdej warstwie tak, żeby wyglądało to dobrze.
powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum