Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 07-12-2006, 20:43 jak zrobić czarno-białe zdjęcie z kolorowym elementem ?
Witam jeszcze raz mam kolejny problem mam zdjecie i chce je uczynić czarno białe z kolorowym przedmiotem ... jak to zrobić? Proszę uprzejmie o pomoc dopiero sie ucze grafiki i nie wiem dużo rzeczy ale wkoncu od tego sie zaczyna...
Pozdrawiam
ni3sluch
_________________ Cytaty:
Dzień,w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym.
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest
Miłość nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego.
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 07-12-2006, 20:48
1.obrysowujesz element, który ma pozostać kolorowy lassem
2. dajesz "zaznacz odwrotnie" a potem w menu programu graficznego szukasz opcji "usuń kolor"
odznaczasz zaznaczenie i tyle
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Dzień,w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym.
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest
Miłość nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego.
Wysłany: 03-06-2007, 23:05
Można też to zrobić w jeszcze inny sposób. Wrzucasz czarno-białe zdjęcie, wsawiasz nową warstwę (ctrl + shift + N), ustawiasz ją jako "nakładka" ("overlay") i kolorujesz wybrany przedmiot wybranym kolorem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum