Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
mam photoshopa 8.0 CS wersję polską. Chcę ustawić, aby ikonki moich plików *.psd były podglądami zawartości tychże plików -i nie mogę tego znaleźć w opcjach programu... w wersji 7.0 było to chyba standardowe ustawienie...
jeśli ktokolwiek sie orientuje jak to ustawic to bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
z tego co wyczytałem w Adobe Photoshop 8 CS sprytnie zrezygnowało z tego typu podglądu aby używać oprogramowania podrzędnego np. Adobe Bridge, można to jednak ominąć instalując w odpowiednim katalogu plik z wersji np. 7.0
1. ściągamy plik psicon.dll (do pobrania z forum dla zalogowanych)
2. tworzymy katalog Shell w C:\Program Files\Common Files\Adobe\Shell (chyba, że taki katalog już jest) i kopiujemy do niego psicon.dll
na jednej ze stron polecono potem podwójnym kliknięciem uruchomić plik Adobe.reg, ale ja w mojej wersji 7.0 takiego pliku nie znalazłem na dysku, jeżeli jest w CS a punkt 1 i 2 nie wystarczy to wykonaj tą czynność
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum