Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Czesc..otoz mam maly problemik w PS7.
Chcialabym dodac efekt cienia kwadratowi. Kiedy rozdzka zaznaczam moj kwadrat, potem warstwa -> styl warstwy -> cien i efekt nie pojawia sie na kwadracie tylko na calosci...
Dlaczego tak sie dzieje? moze mi ktos pomoc aby zrobic tylko efekt cienia na kwadracie?
Jakby ktos nie rozumial, daje screena: (zaznaczylam jeszcze kontur zeby bylo widac ze efekt robi sie na calosci a nie na zaznaczonym kwadracie)
a może nie korzystaj z menu na górze, tylko prawy przycisk myszy na warstwie z tym kwadratem [w tabeli z warstwami] i opcje mieszania. tam znajdź cień i ustaw.
Wiesz, a może coś porobiłaś z opcjami? Bo w menu tych wzorków jest takie coś, że kwadracik może się wtopić w warstwę lub wyróżnić. Może o to chodzi... ?
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Wysłany: 09-05-2008, 17:26
jak dla mnie cien moze byc niewidoczny ze wzgledu na jego wielkosc wiec proponuje pobawic sie sowakami: odleglosc, zasieg, wielkosc... dodatkowo sprawdz w jakiej rozdzielczosci pracujesz i zapisujesz bo jak zapiszesz efekt koncowy w innej rozdzielczosci to czasami moze miec efekty uboczne (zniknac lub zmienic gestosc)
_________________ Szkola (sys.) sprala mi dynie, obecny rzad mnie dobija !!! wiec nie moge sie uwazac za normalnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum